Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Bulion przelewamy do garnka.
Marchewkę pokrojoną w kostkę i ziemniaki pokrojone w kostkę przesmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i dodajemy do bulionu.
Na tej samej patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki, aż się zeszklą, zachowując jasny kolor. Warzywa dodajemy do bulionu.
Krok 2: GOTUJEMY ZUPĘ
Bulion z warzywami zagotowujemy i gotujemy ok. 5-7 minut, aż warzywa lekko zmiękną.
Dodajemy fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki i zioła prowansalskie. Gotujemy ok. 3-4 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy skórkę otartą z cytryny i seler naciowy pokrojony na mniejsze kawałki. Garnek zdejmujemy z ognia.
Krok 3: ZAPRAWIAMY ZUPĘ
Śmietankę zagotowujemy w rondelku. Zmniejszamy ogień. Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, zioła prowansalskie i pieprz.
Skórkę sera pavé odkrawamy, drobno siekamy i dodajemy do śmietanki. Dodajemy resztę sera pavé i gotujemy, cały czas mieszając, aż składniki się połączą.
Śmietankę zaprawiamy odrobiną wywaru, mieszamy i dodajemy do zupy. Zagotowujemy.
Krok 4: PODAJEMY ZUPĘ
Gotową zupę podajemy z cząstkami cytryny lub bagietką pokrojoną w plasterki i przesmażoną na patelni. Z wierzchu dekorujemy listkami pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa serowo-cebulowa
Zioła, białe wino i serek topiony to sposób Karola na doskonałą zupę cebulową!
Zupa cebulowa z pulpecikami
Polska czy francuska? Niezależnie od tego, skąd pochodzi zupa cebulowa, zawsze jest pyszna. A według tego przepisu – doskonała!
Zupa gulaszowa z kminkiem i pieczoną papryką
Bardzo sycąca, klasyczna węgierska zupa. W tym przepisie wzbogacono ją orzeźwiającym smakiem skórki cytrynowej.
Zupa czosnkowa
Rozgrzewająca zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz chrupiącymi grzankami kusi swym smakiem nawet w najchłodniejsze dni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Żurek babci
- Minipizza z kabanosami
- Karp w galarecie
- Sałatka z amarantusem
- Kotlety mielone z purée
- Ramen
- Sałatka z mixem sałat, owocami i francuskim serem
- Zabajone z owocami
- Ravioli z cukinią i ricottą
- Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
- Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
- Bulion rybny
- Krokiety z serem pavé
- Tarta z kozim serem, suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zapiekanka do lunchboxa
- Omlet z makaronem
- Cytrynowe Orzeźwienie
- Pikantne kulki z morelami
- Rolada czekoladowa z musem kawowo-rumowym
- Tort z kremem maślanym i malinami
- Serowe ziemniaki hasselback
- Domowe lody szparagowe
- Miniomlety pomidorowe
- Wegański falafel burger z portobello
- Grillowane szaszłyki z kurczaka
- Różowe deviled eggs z zieloną kruszonką
- Kabanosy w cieście francuskim
- Pamuła – zupa owocowa z okrasą
- Kanapka z klopsikami w sosie pomidorowym z burratą
- Mrożona herbata z melonem i miętą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1446 dni temu
świetna zupa na jesienne dni, zwłaszcza z dodatkiem zielonej fasolki z tygodnia francuskiego w Lidlu, pycha!
odpowiedz