Typ dania (str. 43) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pomarańczowy sernik z crème brûlée
Spróbuj puszystego sernika ze skórką pomarańczową i chrupiącą masą crème brûlée!

Tartaletki bezglutenowe z musem figowym i gruszką
Tartaletki bezglutenowe na bazie orzechów, nadziewane musem figowym, mascarpone i słodką gruszką to doskonałe połączenie smaków!

Francuskie ptysie serowe
Wytrawne ptysie z serem pleśniowym to doskonały pomysł na przekąskę podczas każdego przyjęcia.

Zwijane zrazy wołowe
Poznaj klasyczny przepis Karola Okrasy na zrazy wołowe z ogórkiem kiszonym i boczkiem.

Bułeczki z chili
Przygotuj bułeczki z chili i zachwyć się zapachem świeżego pieczywa wypełniającym cały dom!

Kiszone buraki z anyżem i goździkami
Kiszone buraki z korzennymi przyprawami i imbirem to pyszny i rozgrzewający dodatek do obiadu.

Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
Sałatkę makaronową możesz przygotować także w stylu azjatyckim. Poznaj przepis!

Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
Mango, warzywa, ryż i curry, to połączenie, które zawsze smakuje. Podane w towarzystwie masła orzechowego przypadną ci do gustu na dłużej!

Pad thai z tofu i imbirem
Pad thai to prawdziwa klasyka! Przygotuj je w wersji z marynowanym tofu i warzywami.

Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!

Makaron z cukinii z jaglanymi pulpetami
Wypróbuj przepis Darii na makaron z cukinii. Podany z sosem pomidorowym i jaglanymi pulpetami z nutą orzechów, smakuje wyśmienicie!

Kartacze z mięsem
Poznaj klasyczny przepis z rodzinnego domu Karola Okrasy! Przygotuj kartacze z mięsem wieprzowym i podprażoną cebulką.
