Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- filiżanki lub kokilki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z funkcją termoobiegu
KROK 1: Przygotowujemy masę z mango
Mango obieramy ze skórki, oddzielamy miąższ od pestki. Miąższ kroimy na kawałki i blendujemy na gładką masę.
W małym garnku zagotowujemy mango. Mąkę mieszamy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotującej się pulpy z mango. Energicznie mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: Przygotowujemy ciasto
Oddzielamy żółtka od białek jajek o temperaturze pokojowej. Gdy masa przestygnie, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
Białka z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i mieszamy z wcześniej przygotowaną masą z mango. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia.
KROK 3: Przygotowujemy naczynia do pieczenia sufletów
Filiżanki lub naczynka do sufletów dokładnie smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cukrem pudrem.
KROK 4: Pieczemy suflety
Wykładamy masę z mango do ¾ wysokości naczynia. Suflet pieczemy przez 13-15 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobiegu.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Wierzch oprószamy cukrem pudrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Spaghetti carbonara
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ciasto na pierogi
- Sałatka gyros
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Guacamole
- Śledź w oleju
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Boczek pieczony
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)