Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- filiżanki lub kokilki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z funkcją termoobiegu
KROK 1: Przygotowujemy masę z mango
Mango obieramy ze skórki, oddzielamy miąższ od pestki. Miąższ kroimy na kawałki i blendujemy na gładką masę.
W małym garnku zagotowujemy mango. Mąkę mieszamy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotującej się pulpy z mango. Energicznie mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do przestudzenia.
KROK 2: Przygotowujemy ciasto
Oddzielamy żółtka od białek jajek o temperaturze pokojowej. Gdy masa przestygnie, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
Białka z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i mieszamy z wcześniej przygotowaną masą z mango. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia.
KROK 3: Przygotowujemy naczynia do pieczenia sufletów
Filiżanki lub naczynka do sufletów dokładnie smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cukrem pudrem.
KROK 4: Pieczemy suflety
Wykładamy masę z mango do ¾ wysokości naczynia. Suflet pieczemy przez 13-15 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobiegu.
Podajemy zaraz po upieczeniu. Wierzch oprószamy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.
Orientalny deser ryżowo-kokosowy z mango
Wyśmienity deser inspirowany smakami Azji! Ryż, mango i kokos gwarantują niezapomniane doznania. Musisz go spróbować!
Suflet malinowy
Suflet może mieć wiele smaków! Ten według Pawła Małeckiego jest malinowy i pieczony w filiżance!
Dwuwarstwowa galaretka z mango i mleczka kokosowego
Słodki podwieczorek lub dodatek do lodów? Przygotuj galaretkę z mango i mleczka kokosowego!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Suflet czekoladowy
- Sałatka z grillowanych owoców
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Tort czekoladowo-kawowy
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Torcik serowy à la tiramisu
- Babeczki dyniowe
- Sernik czekoladowy
- Suflet malinowy
- Jogurtowy sernik na zimno
- Sorbet arbuzowy
- Sambar z czerwonej soczewicy z rzepą i bakłażanem
- Sok z buraka, marchwi i jabłka z imbirem
- Deser pascha w 10 minut
- Żółta pasta curry
- Gulasz z jagnięciny z kopytkami
- Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
- Gofry z rzeżuchą i kalarepą w śmietanie
- Minibabeczki z rabarbarem i białą czekoladą
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Ciasto kawowo-wiśniowe
- Polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
- Sałatka azjatycka z makaronem i kaczką
- Zupa jarzynowa z pastą ziołową
- Bananowa piña colada bez alkoholu
- Wegańskie ciasto à la panna cotta
- Owocowe sushi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)