zobacz film

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • filiżanki lub kokilki o pojemności 120-200 ml
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z funkcją termoobiegu

KROK 1: Przygotowujemy masę z mango

Mango obieramy ze skórki, oddzielamy miąższ od pestki. Miąższ kroimy na kawałki i blendujemy na gładką masę.

W małym garnku zagotowujemy mango. Mąkę mieszamy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotującej się pulpy z mango. Energicznie mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Odstawiamy do przestudzenia.  

KROK 2: Przygotowujemy ciasto

Oddzielamy żółtka od białek jajek o temperaturze pokojowej. Gdy masa przestygnie, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.

Białka z cukrem pudrem ubijamy na sztywno i mieszamy z wcześniej przygotowaną masą z mango. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia.

KROK 3: Przygotowujemy naczynia do pieczenia sufletów

Filiżanki lub naczynka do sufletów dokładnie smarujemy roztopionym masłem, oprószamy cukrem pudrem.

KROK 4: Pieczemy suflety

Wykładamy masę z mango do ¾ wysokości naczynia. Suflet pieczemy przez 13-15 minut w temperaturze 180°C z funkcją termoobiegu.

Podajemy zaraz po upieczeniu. Wierzch oprószamy cukrem pudrem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram