
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- filiżanki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z termoobiegiem
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- maliny przetarte przez sitko
Krok 1: Zagotowujemy maliny
W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2: Łączymy masę malinową z ubitymi białkami
Żółtka oddzielamy od białek. Do przestudzonej masy malinowej dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia.
Krok 3: Pieczemy suflet
Filiżanki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy cukrem pudrem. Masę przekładamy do filiżanek, do ¾ wysokości. Suflet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 13-15 minut. Podajemy od razu z dodatkiem malin i cukru pudru.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta cytrynowa
Tym razem zachęcamy do przygotowania pysznego deseru. Tarta cytrynowa to nasza propozycja dla wszystkich łasuchów.

Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!

Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.

Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.

Zobacz przepisy
na święta
- Wegańska polędwica wellington z burakami
- Tort serowy z nutą pomarańczy
- Drożdżowe zajączki na Wielkanoc
- Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
- Domowe majonezy smakowe
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Mazurek z białą czekoladą i wiśniami
- Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
- Roladki z kurczaka faszerowane serem pleśniowym
- Wegańska sałatka wielowarzywna
- Barszcz biały na zakwasie z kapusty kiszonej
- Pasztet z fasoli z grzybami
- Ciasto bez laktozy “Wielkanocny Domek”
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Wegańska tarta z warzywami i serkiem z nerkowców
- Kruche zajączki maślane
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
2813 dni temu
Czy suflet wychodzi płynny w środku?
odpowiedz
2812 dni temu
Suflet nie jest płynny w środku. Płynny jest fondant :)