![Suflet malinowy Suflet malinowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/352f54636e91-76f615f7a4a0-1250x700_KW_29_suflet-malinowy_rgb_ok.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- filiżanki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z termoobiegiem
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- maliny przetarte przez sitko
Krok 1: Zagotowujemy maliny
W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2: Łączymy masę malinową z ubitymi białkami
Żółtka oddzielamy od białek. Do przestudzonej masy malinowej dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia.
Krok 3: Pieczemy suflet
Filiżanki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy cukrem pudrem. Masę przekładamy do filiżanek, do ¾ wysokości. Suflet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 13-15 minut. Podajemy od razu z dodatkiem malin i cukru pudru.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta cytrynowa
Tym razem zachęcamy do przygotowania pysznego deseru. Tarta cytrynowa to nasza propozycja dla wszystkich łasuchów.
![Tarta cytrynowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c32780099968-4c179cbfd9-KW_09_12169_S_2027_tarta_cytrynowa.webp)
Chrupiące ciasteczka czekoladowe
Niezwykle prosta oraz smakowita przekąska pełna orzechów, pestek dyni i czekolady. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
![Chrupiące ciasteczka czekoladowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3c8ed20404f9-e1f7a9da0a-czekoladowa_niespodzianka_KW_16_960x540.webp)
Suflet czekoladowy
Deser dla prawdziwych miłośników czekolady! Puszysty suflet, który wyczarujesz z kilku składników w niecałe pół godziny.
![Suflet czekoladowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2708394e5abc-58452b2c0b-suflet_czekoladowy_KW_17_960x540.webp)
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
![Chlebowy suflet z serem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1b0b49a51189-b39209d079-KW_06_Chlebowy_suflet_z_serem_1389235002.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Deser Barcelona - mus cytrynowy z galaretką pomarańczową
- Placki ziemniaczane z kapustą oraz dipem z rzodkiewki i rzeżuchy
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Sałatka z arbuza i granatu na carpaccio z gruszki
- Torcik serowy à la tiramisu
- Babeczki dyniowe
- Sernik czekoladowy
- Jogurtowy sernik na zimno
- Ciasto stracciatella z truskawkami
- Suflet z mango
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Tort malinowy
- DALGONA COFFEE Z TARTĄ CZEKOLADĄ
- Łosoś pieczony na ogniu z surówką z czerwonej kapusty
- Risotto z groszkiem — przepis rodem z Wenecji
- Polędwiczki w pikantnym sosie żurawinowym
- Świąteczna sałatka z pieczonym kalafiorem
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pizza rzymska
- Jesiotr parzony w maśle z sokiem z kiszonej kapusty i smażoną dynią
- KARNAWAŁOWE CAŁUSKI
- MINIROLADKI Z KREMEM LIMONKOWYM
- DESER SZAMPAŃSKI
- Spaghetti puttanesca
- Focaccia bezglutenowa
- Podwędzane szaszłyki z kurczaka w sosie pomarańczowo-sojowym, z sałatką z marchewki
- Zapiekanka z mięsa mielonego z marchwią i serem owczym
- Pieczone żeberka
- Pierogi z mięsem
Komentarze (2)
2564 dni temu
Czy suflet wychodzi płynny w środku?
odpowiedz
2563 dni temu
Suflet nie jest płynny w środku. Płynny jest fondant :)