
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- filiżanki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z termoobiegiem
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- maliny przetarte przez sitko
Krok 1: Zagotowujemy maliny
W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2: Łączymy masę malinową z ubitymi białkami
Żółtka oddzielamy od białek. Do przestudzonej masy malinowej dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia.
Krok 3: Pieczemy suflet
Filiżanki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy cukrem pudrem. Masę przekładamy do filiżanek, do ¾ wysokości. Suflet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 13-15 minut. Podajemy od razu z dodatkiem malin i cukru pudru.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Klasyczna sałatka grecka
- Piernik świąteczny
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Makowiec japoński
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Świąteczne pierniczki
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
3014 dni temu
Czy suflet wychodzi płynny w środku?
Odpowiedz
3014 dni temu
Suflet nie jest płynny w środku. Płynny jest fondant :)