
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- filiżanki o pojemności 120-200 ml
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C z termoobiegiem
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- maliny przetarte przez sitko
Krok 1: Zagotowujemy maliny
W małym garnku zagotowujemy przetarte maliny. Mąkę łączymy z cukrem trzcinowym i wodą. Wlewamy do gotujących się malin. Doprowadzamy do zagotowania, cały czas energicznie mieszając. Masę odstawiamy do przestudzenia.
Krok 2: Łączymy masę malinową z ubitymi białkami
Żółtka oddzielamy od białek. Do przestudzonej masy malinowej dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy do masy i mieszamy. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia.
Krok 3: Pieczemy suflet
Filiżanki dokładnie smarujemy masłem i oprószamy cukrem pudrem. Masę przekładamy do filiżanek, do ¾ wysokości. Suflet pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 13-15 minut. Podajemy od razu z dodatkiem malin i cukru pudru.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Butter chicken
- Przepis na sos bolognese
- Ciasto na pierogi
- Gnocchi szpinakowe
- Sushi
- Baklawa grecka
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Leczo
- Papryka faszerowana wegetariańska - z kaszą i warzywami
- Kurczak po tajsku
- Cevapcici z sosem tzatziki
- Musaka grecka
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Pasteis de nata - portugalskie minitarty
- Gyros z kurczaka w picie
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ryż z jabłkami i cynamonem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2951 dni temu
Czy suflet wychodzi płynny w środku?
odpowiedz
2951 dni temu
Suflet nie jest płynny w środku. Płynny jest fondant :)