Typ dania (str. 33) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
3 sposoby na chutney jabłkowy
Chutney to doskonały dodatek do mięs, ryb czy pieczonych warzyw – a Karol ma na niego aż trzy sposoby!
Wegański makowiec na bezglutenowym spodzie
Kinga z pomocą swojej bratanicy pokaże Ci, jak przygotować pyszny makowiec z mnóstwem bakalii, na bezglutenowym, kruchym spodzie.
Cytryny w soli
Cytryny w soli możesz wykorzystać do arabskich dań takich jak tajine lub dodać do dressingów czy sałatek.
Arabska sałatka ziemniaczana
Szybka i łatwa sałatka ziemniaczana to doskonały dodatek do obiadu i dań z grilla.
Zupa pomidorowa z bazylią
Zobacz, jak przygotować aromatyczną zupę ze świeżych pomidorów, bazylii i czosnku.
Wegański makowiec w polewie czekoladowej
Paweł Małecki zaprasza na wegański makowiec z orzechami, żurawinami i nutą cynamonu, oblany czekoladą!
Karpatka fit
Dla Kingi Paruzel nie ma rzeczy niemożliwych! Nawet karpatkę przygotuje w wersji odchudzonej z kremem na bazie kaszy jaglanej.
Hummus czekoladowy
Hummus na słodko przygotujesz w niecałe 5 minut! Nie wierzysz? Zobacz, jak poradziła sobie z tym Daria!
Relisz śliwkowy z przyprawami
Relisz śliwkowy sprawdzi się jako dodatek do deski serów, dań kuchni azjatyckiej czy sos do dań z grilla!