
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- maszynkę do mielenia mięsa lub mikser z nożami
- sito
- gałkownicę do lodów
Przygotuj wcześniej
Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza wstawiamy do zamrażalnika na 12 godzin.
Krok 1: MIELEMY ARBUZA
Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.
Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.
Krok 3: PODAJEMY SORBET
Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!

Sorbet z mango, bananów i limonek
Szukasz pomysłu na domowe lody z owoców? Wypróbuj przepis Darii na orzeźwiający sorbet z mango, bananów i soku z limonek!

Komentarze (0)
zobacz wszystkie