Sorbet arbuzowy

Paweł Małecki


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • maszynkę do mielenia mięsa lub mikser z nożami
  • sito
  • gałkownicę do lodów

Przygotuj wcześniej

Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza wstawiamy do zamrażalnika na 12 godzin.

Krok 1: MIELEMY ARBUZA

Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.

Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.

Krok 3: PODAJEMY SORBET

Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Cooler z sorbetem i melonem

Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!

Cooler z sorbetem i melonem

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.

Sorbet malinowo-brzoskwiniowy

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Lidl

Sorbet kiwi na patyku

Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!

Sorbet kiwi na patyku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Daria Ładocha

Sorbet z mango, bananów i limonek

Szukasz pomysłu na domowe lody z owoców? Wypróbuj przepis Darii na orzeźwiający sorbet z mango, bananów i soku z limonek!

Sorbet z mango, bananów i limonek

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 2 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1051 dni temu
    zasadnicze pytanie, ile taki sorbet może leżeć?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1050 dni temu
    Zamrożony sorbet można przechowywać nawet kilka miesięcy. Jednak po tak długim mrożeniu warto go bezpośrednio przed podaniem włożyć na ok. 30 minut do lodówki, aby się łatwiej nakładał.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!