zobacz film Sorbet arbuzowy

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • maszynkę do mielenia mięsa lub mikser z nożami
  • sito
  • gałkownicę do lodów

Przygotuj wcześniej

Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza wstawiamy do zamrażalnika na 12 godzin.

Krok 1: MIELEMY ARBUZA

Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.

Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI

Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.

Krok 3: PODAJEMY SORBET

Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    105 dni temu
    zasadnicze pytanie, ile taki sorbet może leżeć?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    105 dni temu
    Zamrożony sorbet można przechowywać nawet kilka miesięcy. Jednak po tak długim mrożeniu warto go bezpośrednio przed podaniem włożyć na ok. 30 minut do lodówki, aby się łatwiej nakładał.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!