Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- maszynkę do mielenia mięsa lub mikser z nożami
- sito
- gałkownicę do lodów
Przygotuj wcześniej
Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza wstawiamy do zamrażalnika na 12 godzin.
Krok 1: MIELEMY ARBUZA
Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.
Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.
Krok 3: PODAJEMY SORBET
Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Cooler z sorbetem i melonem
Słodki smak melona i orzeźwienie płynące z sorbetu z mango – wszystko zaklęte w pysznym wakacyjnym drinku!
Sorbet malinowo-brzoskwiniowy
Słodka propozycja na letnie przyjęcie. Łagodny smak brzoskwiń połączony z kwaśną nutą malin w postaci lekkiego sorbetu.
Sorbet kiwi na patyku
Szybki pomysł na lekki deser w upalne dni – orzeźwiający mus z kiwi w postaci pysznych kwaskowatych lodów!
Sorbet z mango, bananów i limonek
Szukasz pomysłu na domowe lody z owoców? Wypróbuj przepis Darii na orzeźwiający sorbet z mango, bananów i soku z limonek!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z grillowanych owoców
- Bułeczki angielskie z konfiturą
- Ciasto z morelami i suszoną żurawiną
- Tort czekoladowo-kawowy
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
- Babeczki dyniowe
- Sernik czekoladowy
- Jogurtowy sernik na zimno
- Szybkie ciasto dyniowe
- Tortilla de patatas z warzywami
- Suflet z mango
- Zakwas na żurek
- Kompot agrestowy
- Odwrócone ciasto z truskawkami
- Sernik na zimno z mango
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Gulasz z pulpetami jagnięcymi
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Czekoladowe muffinki z kwasem chlebowym
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Tort malinowy
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Sałatka z kabanosów
- Wytrawne ciasto czekoladowe z koniakiem
- 3 sposoby na kaszę pęczak
- Pożywny koktajl truskawkowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
827 dni temu
zasadnicze pytanie, ile taki sorbet może leżeć?
odpowiedz
827 dni temu
Zamrożony sorbet można przechowywać nawet kilka miesięcy. Jednak po tak długim mrożeniu warto go bezpośrednio przed podaniem włożyć na ok. 30 minut do lodówki, aby się łatwiej nakładał.