
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- maszynkę do mielenia mięsa lub mikser z nożami
- sito
- gałkownicę do lodów
Przygotuj wcześniej
Pozbawiony pestek i pokrojony w kostkę miąższ dojrzałego arbuza wstawiamy do zamrażalnika na 12 godzin.
Krok 1: MIELEMY ARBUZA
Zamrożony arbuz przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, używając sitka o drobnych oczkach.
Krok 2: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
Do zmielonego arbuza dodajemy sok wyciśnięty z limonki, zmiksowane i przetarte maliny oraz syrop z agawy. Mieszamy i wstawiamy do zamrażalnika.
Krok 3: PODAJEMY SORBET
Zmrożony sorbet nakładamy do miseczek za pomocą gałkownicy do lodów i dekorujemy listkami świeżej mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Sernik pistacjowy
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka gyros
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (2)
1152 dni temu
zasadnicze pytanie, ile taki sorbet może leżeć?
Odpowiedz
1151 dni temu
Zamrożony sorbet można przechowywać nawet kilka miesięcy. Jednak po tak długim mrożeniu warto go bezpośrednio przed podaniem włożyć na ok. 30 minut do lodówki, aby się łatwiej nakładał.