Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- prostokątną foremkę
- łyżkę do lodów
Krok 1: Przygotowujemy sorbet
Mango przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Obieramy też banany. Wkładamy owoce do kielicha blendera, dodajemy sok wyciśnięty z limonek oraz syrop z agawy. Miksujemy na gładką masę, którą przekładamy do foremki, następnie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-6 godzin.
Krok 2: Dekorujemy sorbet
Gdy masa stężeje, za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki. Dekorujemy skórką startą z limonki, świeżą miętą i pokruszonymi pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe lody
Przygotowywanie domowych lodów to świetna zabawa dla całej rodziny! Owoce leśne, truskawki czy mleczko kokosowe – wybierz swój ulubiony smak!
Lody wegańskie
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!
Lody tajskie
Zobacz, jak w kuchni dzieje się magia! Przygotuj domowe lody tajskie z bananów i truskawek!
Lody figowe
Przygotuj domowe lody o oryginalnym, figowym smaku, z dodatkiem limonki i orzechów pekan!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grochem
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny makowiec
- Pieczona ryba po grecku
- Przekąski sylwestrowe
- Sernik piernikowy
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)