
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- prostokątną foremkę
- łyżkę do lodów
Krok 1: Przygotowujemy sorbet
Mango przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Obieramy też banany. Wkładamy owoce do kielicha blendera, dodajemy sok wyciśnięty z limonek oraz syrop z agawy. Miksujemy na gładką masę, którą przekładamy do foremki, następnie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-6 godzin.
Krok 2: Dekorujemy sorbet
Gdy masa stężeje, za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki. Dekorujemy skórką startą z limonki, świeżą miętą i pokruszonymi pistacjami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ciasto na pierogi
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba z piekarnika
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Jajka na miękko
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Golonka pieczona po bawarsku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Kutia
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)