Sorbet z mango, bananów i limonek

Daria Ładocha


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • blender
  • prostokątną foremkę
  • łyżkę do lodów

Krok 1: Przygotowujemy sorbet

Mango przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Obieramy też banany. Wkładamy owoce do kielicha blendera, dodajemy sok wyciśnięty z limonek oraz syrop z agawy. Miksujemy na gładką masę, którą przekładamy do foremki, następnie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-6 godzin.

Krok 2: Dekorujemy sorbet

Gdy masa stężeje, za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki. Dekorujemy skórką startą z limonki, świeżą miętą i pokruszonymi pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Domowe lody

Przygotowywanie domowych lodów to świetna zabawa dla całej rodziny! Owoce leśne, truskawki czy mleczko kokosowe – wybierz swój ulubiony smak!

Domowe lody

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:30 liczba porcji: 9 ten przepis jest wegetariański

Karol Okrasa

Lody tajskie

Zobacz, jak w kuchni dzieje się magia! Przygotuj domowe lody tajskie z bananów i truskawek!

Lody tajskie
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:20 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański

Daria Ładocha

Lody figowe

Przygotuj domowe lody o oryginalnym, figowym smaku, z dodatkiem limonki i orzechów pekan!

Lody figowe

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!