Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blender
  • prostokątną foremkę
  • łyżkę do lodów

Krok 1: Przygotowujemy sorbet

Mango przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Obieramy też banany. Wkładamy owoce do kielicha blendera, dodajemy sok wyciśnięty z limonek oraz syrop z agawy. Miksujemy na gładką masę, którą przekładamy do foremki, następnie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-6 godzin.

Krok 2: Dekorujemy sorbet

Gdy masa stężeje, za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki. Dekorujemy skórką startą z limonki, świeżą miętą i pokruszonymi pistacjami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram