Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- prostokątną foremkę
- łyżkę do lodów
Krok 1: Przygotowujemy sorbet
Mango przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i obieramy ze skórki. Obieramy też banany. Wkładamy owoce do kielicha blendera, dodajemy sok wyciśnięty z limonek oraz syrop z agawy. Miksujemy na gładką masę, którą przekładamy do foremki, następnie wstawiamy do zamrażalnika na ok. 4-6 godzin.
Krok 2: Dekorujemy sorbet
Gdy masa stężeje, za pomocą łyżki do lodów formujemy kulki. Dekorujemy skórką startą z limonki, świeżą miętą i pokruszonymi pistacjami.
Zobacz podobne
przepisy
Domowe lody
Przygotowywanie domowych lodów to świetna zabawa dla całej rodziny! Owoce leśne, truskawki czy mleczko kokosowe – wybierz swój ulubiony smak!
Lody wegańskie
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przygotować lody wegańskie! Bananowe z dodatkiem masła orzechowego i jeżynowe obsypane pistacjami!
Lody tajskie
Zobacz, jak w kuchni dzieje się magia! Przygotuj domowe lody tajskie z bananów i truskawek!
Lody figowe
Przygotuj domowe lody o oryginalnym, figowym smaku, z dodatkiem limonki i orzechów pekan!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z grillowanych owoców
- Racuchy ze szpinakiem i kozim serem
- Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
- Makaron z kurkami
- Lody tajskie
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Szaszłyki z jagnięciny
- Sałatka z topinamburem
- Zapiekanka z grillowaną cukinią
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Ekspresowy sorbet z melona
- Koreczki ze schabem w boczku
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Wegańskie lody czekoladowe z awokado
- Musli z gotowanymi gruszkami i ze skyrem
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Pesto z liści rzodkiewki
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Jabłkowy chutney z piwem
- ZIELONY MAJONEZ
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Łosoś w warzywach na ostro
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- Cukiniowe pizze
- Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Kurczak pieczony z warzywami na jednej blasze
- Ubijany ganasz
- Trifle makaronikowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)