Typ dania (str. 165) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Tort migdałowo-miodowy z suszonymi figami i żurawiną
Pełne bakalii ciasto wzbogacone słodką masą z karmelizowanych migdałów. Złocisty, aromatyczny i niezwykle pyszny deser.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Ciasteczka macadamia z białą czekoladą
Orzechy macadamia posłużą Ci do przygotowania przepysznych i jednocześnie cudowanie kruchych ciasteczek.
Pierogi z kapustą i grzybami
Doskonały przepis na jedno z naszych narodowych dań – domowe pierogi z pysznym, pachnącym grzybami farszem. Musisz się nauczyć je robić!
Warkocz cynamonowo - marcepanowy
Smakowite połączenie pachnącego ciasta drożdżowego z wyrazistym smakiem migdałów, cynamonu i marcepanu. Bardzo kuszące!
Keks świąteczny
Rumiane ciasto pełne migdałów i kandyzowanych owoców z dodatkiem amaretto. Klasyczny wypiek w świątecznej odsłonie.
Palmiery piernikowe z orzechami macadamia
Słodki wypiek z ciasta francuskiego, który przygotujesz w mgnieniu oka! Idealny na śniadanie, deser lub przekąskę.
Sałatka z orzechami włoskimi i żurawiną
Oryginalny pomysł na sałatkę łączącą w sobie bogactwo smaku orzechów, fety, słodkiej żurawiny i kremu balsamicznego.
Czekoladowo-wiśniowe tartaletki
Tartaletki z kakaowego ciasta wypełnione słodkim, owocowym żelem to pyszny deser, któremu nie oprze się żaden łasuch.
Grzybowe tortelloni
Aksamitne pierożki z grzybowym farszem podane z pieczarkami i kremowym sosem. Proste, eleganckie i pyszne danie.
Piernik świąteczny
Ciasto z przyprawami korzennymi przekładane powidłami z cynamonem i aromatem pomarańczy. Pachnie i smakuje cudownie!
Kruche rogaliki waniliowo-cynamonowe
Pachnące ciasteczka z dodatkiem orzechów, wanilii i cynamonu. Sięgaj po nie, kiedy chcesz, i ciesz się wyjątkowym smakiem!