Typ dania (str. 68) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!
Faworki drożdżowe
Faworki drożdżowe to przepyszna propozycja, która doskonale nadaje się nie tylko na karnawał! Polej je wyjątkowym lukrem pomarańczowym i sprawdź, jak idealnie smakują!
Wegańskie pączki z kremem czekoladowym
Bardzo delikatne, puszyste i pyszne: takie są wegańskie pączki wg przepisu Kingi. Spróbuj raz, a będziesz przyrządzać je równie chętnie jak klasyczne!
Peperonata
Peperonata to przepis na ułatwienie planowania posiłków! Jest tak uniwersalna, że sprawdzi się w roli śniadania, będzie świetnym dodatkiem do makaronu lub do pieczywa, a także pyszną przystawką!
Szybki stir fry z krewetkami
Ekspresowy, chrupiący, pełen warzyw i smaków w azjatyckim stylu! Jeśli ochota na stir fry z krewetkami pojawi się nagle, przygotuj go koniecznie według przepisu Kingi!
Uniwersalny i domowy sos pieczeniowy
Do mięsa, do makaronów, do pyz i kopytek… ten pyszny i domowy sos pieczeniowy otwiera mnóstwo możliwości! Przygotuj go raz, zawekuj i planuj posiłki, by oszczędzić mnóstwo czasu.
Wegański deser czekoladowy z chia
Napoje roślinne to świetna baza do przygotowania pożywnych i pysznych deserów roślinnych. Wykorzystaj napój sojowy, nasiona chia i czekoladę, by zdrowo osłodzić sobie dzień!
Pomarańczowa owsianka z borówkami
Zacznij dzień od roślinnej owsianki! Ta przygotowana na napoju migdałowym będzie wyjątkowo aksamitna, a jej świeża, pomarańczowa nuta doda Ci energii na resztę dnia.
Mrowisko z makiem, rodzynkami i miodem
Niezwykle delikatny i chrupiący przysmak z Podlasia! Ułóż chrusty w kształt mrowiska, posyp rodzynkami i makiem i polej miodem. Goście będą zaskoczeni!
Risotto z szynką i grzybami
Risotto to prawdziwy przysmak! Wypróbuj ten wyjątkowy przepis Karola i zaproś włoski smak do swojej kuchni!
Risotto in bianco
Minimalna ilość składników i perfekcyjne wydobycie z nich wszystkich aromatów i smaków? Takie właśnie jest risotto in bianco. Wypróbuj ten przepis i daj się zaskoczyć doskonałej kulinarnej przygodzie w stylu włoskim!
Ciasto poduszkowiec
Miękkie jak poduszeczka i doskonale serowe! To ciasto zachwyca jednak nie tylko wyjątkowym smakiem, ale też wyglądem. Przygotuj je i wywołaj uśmiech na twarzach bliskich!