Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
SPSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Mleczko kokosowe łączymy w misce z drobno posiekaną papryczką chili, czosnkiem pokrojonym w plasterki, posiekaną kolendrą i rumem. Dodajemy skórkę startą z limonki i wyciśnięty z niej sok. Mieszamy. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą.
KROK 2: ŁĄCZYMY KREWETKI Z SOSEM I SZPINAKIEM
Większą część ugotowanych krewetek przekładamy do miski z sosem, pozostałe odkładamy na bok. Do miski z sosem i krewetkami dodajemy szpinak. Tuż przed podaniem mieszamy i przekładamy do miseczki.
KROK 3: PODAJEMY KREWETKI
Pozostałą część ugotowanych krewetek skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i układamy na wierzchu sałatki. Całość dekorujemy listkami świeżej kolendry i posiekaną papryczką chili.
Zobacz podobne
przepisy
Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
Oryginalny pomysł nie tylko na wystawne przyjęcie: krewetki w panierce z wiórków kokosowych podane z dipem z pomarańczy!
Krewetki zapiekane w pomidorach
Pomidory obsypane przyprawami i oblane maślanym sosem z krewetkami smakują wyśmienicie! Spróbuj kuchni włoskiej w lekkim wydaniu według Darii!
Krewetki w tempurze
Krewetki w chrupiącej tempurze to pyszna i łatwa w przygotowaniu przekąska!
Krewetki z ananasem podawane na ciepło
Jesteś miłośnikiem krewetek? Wypróbuj połączenie z ananasem i zaserwuj je na ciepło. Pyszny, szybki i łatwy przepis!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Roladki z bakłażana z fetą
- Batoniki z masła orzechowego
- Klops z jajkiem
- Sycące muffinki z kukurydzą i szynką
- Tortille z polędwicą wieprzową i sałatką z awokado
- Mrożony jogurt z owocami leśnymi
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- 2 sposoby na krewetki z ananasem
- Kalafiorowa zupa krem
- Deser lodowy z owocami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym
- Krewetki z ananasem podawane na ciepło
- Tosty z awokado i jajkiem
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami - przepis
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Sałatka z rukolą i gruszką
- Gotowana kukurydza z sosem z humusu
- Udziec z sarny pieczony w rękawie
- Pieczony udziec z jelenia w marynacie winno-musztardowej
- Pizza bez drożdży
- Sos chrzanowy
- Kanapka rybaka
- Różowe cynamonki
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Domowy zakwas na żurek
- Minitorciki z krewetkami
- Kawowe babeczki z kubka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)