
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tarkę o drobnych oczkach
SPSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Mleczko kokosowe łączymy w misce z drobno posiekaną papryczką chili, czosnkiem pokrojonym w plasterki, posiekaną kolendrą i rumem. Dodajemy skórkę startą z limonki i wyciśnięty z niej sok. Mieszamy. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą.
KROK 2: ŁĄCZYMY KREWETKI Z SOSEM I SZPINAKIEM
Większą część ugotowanych krewetek przekładamy do miski z sosem, pozostałe odkładamy na bok. Do miski z sosem i krewetkami dodajemy szpinak. Tuż przed podaniem mieszamy i przekładamy do miseczki.
KROK 3: PODAJEMY KREWETKI
Pozostałą część ugotowanych krewetek skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem i układamy na wierzchu sałatki. Całość dekorujemy listkami świeżej kolendry i posiekaną papryczką chili.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Piernik świąteczny
- Jajka na miękko
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sernik pistacjowy
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Łazanki
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)