Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- folię aluminiową
- tarkę o drobnych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYPRAWIAMY I GRILLUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki kroimy w plastry o grubości 1 cm. Podwójny płat folii aluminiowej rozkładamy na blacie i skrapiamy oliwą. Na połowie folii układamy plastry ziemniaków, a na ziemniakach czosnek pokrojony w plasterki oraz cienkie kawałki masła.
Przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Ziemniaki przykrywamy folią i zawijamy z każdej strony. Grillujemy ok. 10 minut.
Cebulę przekrawamy na pół i układamy na grillu.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY TWARÓG
Jogurt przelewamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem. Do jogurtu kruszymy twaróg . Dodajemy drobno posiekany czosnek, skórkę i sok z cytryny oraz olej po suszonych pomidorach. Mieszamy. Doprawiamy białym pieprzem i posiekanymi listkami bazylii.
KROK 8: PODAJEMY ZIEMNIAKI
Makrelę przecinamy wzdłuż na pół i pozbawiamy skóry. Na gotowe ziemniaki wykładamy twaróg, kawałki makreli, posiekany szczypior i grillowaną dymkę.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Chrupiące młode ziemniaki z pieca
Szukasz przepisu na coś prostego, szybkiego i pysznego? Wypróbuj pomysł Kingi na chrupiące młode ziemniaczki. Palce lizać!
Kalafior à la schabowy z młodymi ziemniakami i sałatką
Tradycyjny obiad w wegetariańskiej odsłonie, czyli kalafior à la schabowy! Przygotuj go według wskazówek Karola i podaj ze skarbami lata: młodymi ziemniakami i pyszną sałatką z kiszonego kalafiora!
Zapiekane młode ziemniaki z jajkiem i mizerią
Obiad, który zna każdy, w zupełnie nowej, zaskakującej odsłonie! Przygotuj młode ziemniaki z boczkiem, zapiecz je z jajkiem i podaj z doskonałą mizerią. Do tego przepisu będziesz wracać!
Sałatka z bobem, halloumi i młodymi ziemniakami
W tej prostej sałatce łączą się prawdziwe skarby lata: bób, młode ziemniaki i świeży koperek. Gdy dodasz do nich podpieczony ser halloumi, stworzysz wyjątkową, sprawdzoną przez Kingę kompozycję smaków. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- Pieczony kurczak w sezamie na szpinaku z pikantnymi ziemniakami
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Świąteczny karp w ziołowej panierce
- Kaczka pieczona z gruszkami poszetowanymi w winie z fasolką szparagową
- Sernik na kruchym cieście z bezą
- Tiramisu ze śliwkami
- Kaczka z karmelizowanymi pomarańczami i żurawinami
- Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
- Łosoś w sosie teriyaki z warzywami na parze
- Sałatka z grillowanym bakłażanem
- Marynata grillowa do ryby
- Serowe ziemniaki hasselback
- Bułki do hamburgerów
- Chrupiące ziemniaczki z serem i salami
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Hummus paprykowy z aromatycznym jogurtem
- Praliny z białą czekoladą i ciasteczkami
- Grillowana klasyczna kanapka tostowa z salami, serem i sałatą lodową
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Wzmacniający, białkowy shake lamparta
- Młode ziemniaki z twarogiem i makrelą
- Kawa po turecku z kardamonem
- Ryba z piekarnika
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Owoce pod kruszonką z lodami proteinowymi
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Bułeczki bolońskie
- Omlet marchewkowy
Komentarze (0)