Chrupiące młode ziemniaki z pieca

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blachę
  • tłuczek
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:

Ugotuj młode ziemniaki razem ze skórką.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: UKŁADAMY ZIEMNIAKI NA BLASZE

Ugotowane młode ziemniaczki rozkładamy na blasze. Polewamy oliwą i delikatnie rozgniatamy tłuczkiem.

KROK 2: DOPRAWIAMY ZIEMNIAKI

Następnie posypujemy je solą i przyprawą do smażonych ziemniaków. Na koniec kładziemy na ziemniakach kilka kawałków masła. Wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy ziemniaki przez 20 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!