Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
Krok 1: KROIMY WARZYWA
Marchewkę przekrawamy wzdłuż na pół, a każdą połówkę ponownie na pół, by uzyskać podłużne ćwiartki. Siekamy w cienkie plasterki. W ten sam sposób kroimy pietruszkę i seler.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki, ziemniaki w ćwiartki. Jeśli ćwiartki okażą się za duże, przekrawamy je na pół.
Krok 2: BLANSZUJEMY WARZYWA
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmażamy pokrojone warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek – tak, by zachowały jasny kolor.
Dodajemy masło, liście laurowe, sól i pieprz. Mieszamy i smażymy chwilę, aż smaki się połączą.
Krok 3: GOTUJEMY ZUPĘ
Całość zalewamy wodą. Dodajemy ziemniaki. Gotujemy, aż ziemniaki będą al dente.
Dodajemy fasolkę szparagową pokrojoną na mniejsze części, drobno posiekaną botwinę i por. Gotujemy ok. 3 minut, by nie rozgotować fasolki.
Zaprawiamy śmietaną. Zagotowujemy. Dodajemy drobno posiekany koperek i oliwę.
Krok 4: PODAJEMY ZUPĘ
Zupę przelewamy do głębokich talerzy. Z wierzchu posypujemy drobno posiekaną świeżą miętą.
Zobacz podobne
przepisy
Fasolka z masłem pieprzowym i stekami
Pyszne steki podawane z mieszanką fasoli smażoną na maślę pieprzowym to przepis na pyszną i soczystą ucztę!
Zupa koperkowa
Wiosenna, pełna warzyw zupa koperkowa Karola zachwyca lekkością i wspaniałym połączeniem smaków. Poznaj sekretny składnik przepisu i ugotuj ją dla bliskich!
Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad z fasolką szparagową? Wypróbuj przepis Karola na kruchą letnią tartę z sezonowymi warzywami i boczkiem!
Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
Sezon na szparagi jest krótki – póki trwa, sięgnij po prosty przepis Kingi! Przygotuj zupę z zielonych szparagów, wybierając jedną wersję lub… przetestuj wszystkie trzy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzie kurczaka z pomidorami i porami
- Pikantna zupa tajska z krewetkami
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Bułeczki z chili
- Chleb słonecznikowy z bakaliami
- Zupa krem z rabarbaru i truskawek
- Zakwas na żurek
- Pasta jajeczna z awokado
- Wigilijna zupa rybna
- Gęsty, domowy gulasz wołowy
- Łatwy piernik z bakaliami, przekładany powidłami
- Zupa koperkowa z klopsikami drobiowymi
- Gofry z jogurtem i truskawkami
- Warstwowa sałatka cobb w słoiku
- Pieczeń rzymska
- Koktajl z krewetek
- Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem
- Bułeczki cynamonowe z kubka
- Szakszuka z burakami
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Mango Margarita bez alkoholu
- Kisiel z owoców lasu
- Przecier ze świeżych owoców
- Tort bezowy z poziomkami
- Ciasto z batatów i mango
- Duszone nogi gęsi w sosie miodowo-cebulowym
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)