Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- tarkę o drobnych oczkach
Krok 1: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Marchew, pietruszkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy w garnku na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.
Do warzyw ścieramy gałkę muszkatołową, dodajemy kminek. Mieszamy i smażymy ok. 15 minut. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, smażymy chwilę do połączenia się smaków.
Krok 2: GOTUJEMY WARZYWA W WYWARZE
Przesmażone warzywa zalewamy wywarem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut.
Krok 3: ZABIELAMY ZUPĘ
Po tym czasie dolewamy słodką śmietanę. Kwaśną śmietanę przekładamy do miseczki, wlewamy łyżkę zupy i hartujemy, mieszając. Zahartowaną śmietanę przelewamy do garnka i mieszamy, aż połączy się z zupą.
Krok 4: DODAJEMY RESZTĘ SKŁADNIKÓW
Sok z kiszonej kapusty dolewamy partiami i próbujemy zupy. Jeśli chcemy uzyskać kwaśniejszy smak, ponownie dolewamy sok.
Dodajemy posiekany koperek (razem z łodygami) i gotujemy jeszcze chwilę. Doprawiamy solą.
Zobacz podobne
przepisy
Zupa z zielonych warzyw
Wiosna w kuchni zaczyna się od zielonych warzyw! Przygotuj z nich prostą, lekką zupę Kingi i zacznij sezon od porcji naturalnej witalności.
Klasyczna zupa ogórkowa
Tak smaczna jak u mamy i przygotowana z kilku prostych składników! Klasyczna zupa ogórkowa Karola przypomni Wam smaki dzieciństwa i sprawdzi się w roli szybkiego obiadu.
Zupa pomidorowa z domowym makaronem
Pieczone warzywa i własnoręcznie robiony makaron Karol połączył w tradycyjnej zupie pomidorowej! Smakuje tak dobrze jak u babci!
Wegańska zupa z ciecierzycy
Prosta zupa z ciecierzycy z nutą wina i rozmarynu to doskonały pomysł na pyszny i aromatyczny wegański obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Zupa z kapusty i ziemniaków z łososiem
- Barszcz na wędzonce zabielany
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Klasyczna grochówka
- Zakwas na żurek
- Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
- Pasta jajeczna z awokado
- Domowy sos barbecue
- Irlandzki chleb sodowy
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Zupa z pulpecikami z łososia
- Cruffiny czekoladowo-cynamonowe
- Zupa gyros
- Fasola z makrelą
- Ubijany ganasz
- Kakaowo-śmietankowe ciasto puzzle
- Dip z ciecierzycy
- Wigilijne pierogi buraczane na słodko
- Wigilijne pierogi buraczane na słono
- Kuchnia molekularna: ciastko dyniowe i wędzona czekolada
- Paszteciki z wędzonego pstrąga
- Zapiekanka makaronowa z brokułami
- Tort malinowy
- KURKI W ZALEWIE OCTU JABŁKOWEGO
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Kuchnia molekularna: lody z zupy, suszone żółtka i pianka serowa
- Cassolette z łososiem i ziemniakami
- Kotleciki z łososia
- ZIELONY MAJONEZ
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1615 dni temu
Najlepsza koperkowa jaką jadłam w życiu <3
odpowiedz
1620 dni temu
Pyszna. Ciekawy smak.
odpowiedz
1624 dni temu
Koperek kojarzy mi się z lekkością, zupą lekkostrawną , natomiast ta nią nie jest...Podsmażane warzywa, tłustość...
odpowiedz
1270 dni temu
Rzeczywiście tłustość trochę śmietany i łyżeczka masła. Jak ktoś chce schudnąć to niech się zastanowi nad sobą. Np ile razy podjada jak nikt nie widzi. Całe życie jem śmietanę i masło a figurę mam super.
1994 dni temu
Panie Karolu pokaż jak zrobić dobra zupę szczawiową
odpowiedz