Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Masło wyjmij z lodówki, aby zmiękło.
PRZYGOTUJ:
- mikrofalówkę
- filiżanki – 2 szt.
KROK 1 : PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.
KROK 2: dodajemy pastę i orzechy
Do bazy ciasta dodajemy 1 łyżkę pasty orzechowej. Siekamy orzechy laskowe. Połowę dodajemy do ciasta i mieszamy. Wypełniamy filiżanki do połowy. Wierzch posypujemy pozostałymi orzechami.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE
Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Makówki śląskie
- Mini burgery
- Pierniki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Łazanki
- Klasyczna sałatka grecka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Przekąski sylwestrowe
- Domek z piernika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pistacjowy sernik baskijski
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)