Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikrofalówkę
- filiżanki – 2 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.
KROK 2: DODAJEMY ESPRESSO
Do bazy ciasta dodajemy espresso. Mieszamy łopatką. Wypełniamy filiżanki do połowy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE
Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Ryba po japońsku
- Ryba z piekarnika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Przekąski sylwestrowe
- Klasyczna sałatka grecka
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Burek ze szpinakiem
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Krokiety z mięsem
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Nuggetsy z kurczaka
- Pierniki
- Guacamole
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Domek z piernika
- Łazanki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)