Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Masło roztapiamy w garnuszku, a następnie lekko studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Maślankę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy dropsy czekoladowe i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta łączymy z kakao.
KROK 3: WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMEK
Formy do babeczek wykładamy papilotkami i każdą z nich napełniamy obydwoma rodzajami ciasta (w równych proporcjach), a następnie lekko mieszamy je widelcem.
KROK 4: PIECZEMY BABECZKI
Babeczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W międzyczasie przygotowujemy krem, ubijając masło z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, a następnie łącząc z serkiem śmietankowym.
KROK 6: DEKORUJEMY BABECZKI
Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki kremem, a następnie ozdabiamy posypką cukrową.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.
Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!
Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!
Muffiny z czekoladą: klasyczne i wegańskie
Tradycyjne czy wegańskie? Wybierz swój sposób na walentynkowe muffiny i przygotuj je z wykorzystaniem niebanalnego składnika – pomidorów czekoladowych!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ciasto na pierogi
- Sernik piernikowy
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka gyros
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Dorsz w czosnku i cytrynie
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)