Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Masło roztapiamy w garnuszku, a następnie lekko studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Maślankę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy dropsy czekoladowe i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta łączymy z kakao.
KROK 3: WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMEK
Formy do babeczek wykładamy papilotkami i każdą z nich napełniamy obydwoma rodzajami ciasta (w równych proporcjach), a następnie lekko mieszamy je widelcem.
KROK 4: PIECZEMY BABECZKI
Babeczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W międzyczasie przygotowujemy krem, ubijając masło z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, a następnie łącząc z serkiem śmietankowym.
KROK 6: DEKORUJEMY BABECZKI
Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki kremem, a następnie ozdabiamy posypką cukrową.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Guacamole
- Boczek pieczony
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pieczona ryba po grecku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)