Babeczki marmurkowe z czekoladą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Masło roztapiamy w garnuszku, a następnie lekko studzimy.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO

Maślankę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy dropsy czekoladowe i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta łączymy z kakao.

KROK 3: WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMEK

Formy do babeczek wykładamy papilotkami i każdą z nich napełniamy obydwoma rodzajami ciasta (w równych proporcjach), a następnie lekko mieszamy je widelcem.

KROK 4: PIECZEMY BABECZKI

Babeczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.

KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREM

W międzyczasie przygotowujemy krem, ubijając masło z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, a następnie łącząc z serkiem śmietankowym.

KROK 6: DEKORUJEMY BABECZKI

Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki kremem, a następnie ozdabiamy posypką cukrową.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!