
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZGRZEWAMY PIEKARNIK
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Masło roztapiamy w garnuszku, a następnie lekko studzimy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY CIASTO
Maślankę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajko i roztopione masło ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy dropsy czekoladowe i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część ciasta łączymy z kakao.
KROK 3: WYKŁADAMY CIASTO DO FOREMEK
Formy do babeczek wykładamy papilotkami i każdą z nich napełniamy obydwoma rodzajami ciasta (w równych proporcjach), a następnie lekko mieszamy je widelcem.
KROK 4: PIECZEMY BABECZKI
Babeczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 15 minut do momentu, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.
KROK 5: PRZYGOTOWUJEMY KREM
W międzyczasie przygotowujemy krem, ubijając masło z cukrem pudrem na białą, puszystą masę, a następnie łącząc z serkiem śmietankowym.
KROK 6: DEKORUJEMY BABECZKI
Za pomocą rękawa cukierniczego dekorujemy babeczki kremem, a następnie ozdabiamy posypką cukrową.
Zobacz podobne
przepisy
Muffiny z owocami lasu
Szukasz pomysłu na prosty i smaczny wypiek? Wypróbuj ten przepis! Babeczki z leśnymi owocami zasmakują każdemu.

Muffiny orkiszowe z orzechami włoskimi
Muffiny przygotujesz także z mąki orkiszowej! Z dodatkiem orzechów włoskich smakują wyśmienicie!

Muffiny marchewkowe
Korzenne przyprawy, marchew i pomarańcze – te muffinki to doskonały jesienny deser!

Muffiny z czekoladą: klasyczne i wegańskie
Tradycyjne czy wegańskie? Wybierz swój sposób na walentynkowe muffiny i przygotuj je z wykorzystaniem niebanalnego składnika – pomidorów czekoladowych!

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
- Babka cytrynowa wielkanocna
- Wielkanocna babka ponczowa
- Jajka w mięsie mielonym z sosem tatarskim
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Rolada makowa
- Domowy zakwas na żurek
- Sałatka z selera i jajek z ziołami
- Gofry szpinakowe z jajkiem sadzonym i wędzonym łososiem
- Babka adwokatowa
- Sernik z białą czekoladą i mango
- Pascha wielkanocna
- Mazurek pomarańczowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)