Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikrofalówkę
- filiżanki – 2 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.
KROK 2: DODAJEMY CZEKOLADĘ I KREM
Do bazy ciasta dodajemy 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady i 1 łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego. Całość dokładnie mieszamy. Wypełniamy filiżanki do połowy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE
Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy. Wierzch dekorujemy kremem czekoladowo-orzechowym.
Zobacz podobne
przepisy
Suflet malinowy
Suflet może mieć wiele smaków! Ten według Pawła Małeckiego jest malinowy i pieczony w filiżance!
Bułeczki cynamonowe z kubka
Goście zapowiedzieli się w ostatniej chwili? Czas więc na prawdziwą, cynamonową ucztę! Wystarczy tylko rozwałkować, posypać, zwinąć i wstawić do mikrofalówki! Smaczniej i szybciej się nie da!
Ekspresowe banoffee z mascarpone
Błyskawiczne w przygotowaniu i naprawdę przepyszne banoffee z kremem z serka mascarone to idealny szybki deser. Koniecznie wypróbuj przepis Pauli!
Deser z mango i jogurtem greckim
Niezwykle szybki w przygotowaniu deser z mango i kremem z dodatkiem jogurtu greckiego. Sprawdź, jak smakuje takie połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane banany z sosem i lodami waniliowymi
- Pieczony indyk cajun
- Babeczki z jeżynami
- Bigos z młodej kapusty ze schabem i kiełbasą
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Lodowe babeczki
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Nuggetsy z tempehu
- Żeberka z tempehu
- Chipsy z tortilli z sosem serowym
- Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
- Kawowe babeczki z kubka
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Orzechowe babeczki z kubka
- Wegański pasztet z orzechami włoskimi
- Uszka z grzybami
- ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY
- Wytrawna konfitura z pomidorów i chili
- Deser lodowy z owocami
- Makaron z kiełbasą i fasolą (one-pot)
- Zapiekany boczek ze śliwką i serem gorgonzola na imprezę sylwestrową
- Banana split
- Nektarynkowe lody sernikowe
- Roladki z karpia gotowane na parze
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Krakersy z chutneyem brzoskwiniowym
- PONCZ – MOCKTAIL BEZALKOHOLOWY
- Sos chrzanowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
682 dni temu
Zaraz się bierzemy do roboty 🌰🧁🍮🍧
odpowiedz