
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikrofalówkę
- filiżanki – 2 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.
KROK 2: DODAJEMY CZEKOLADĘ I KREM
Do bazy ciasta dodajemy 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady i 1 łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego. Całość dokładnie mieszamy. Wypełniamy filiżanki do połowy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE
Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy. Wierzch dekorujemy kremem czekoladowo-orzechowym.
Komentarze (1)
146 dni temu
Zaraz się bierzemy do roboty 🌰🧁🍮🍧
odpowiedz