Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikrofalówkę
- filiżanki – 2 szt.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.
KROK 2: DODAJEMY CZEKOLADĘ I KREM
Do bazy ciasta dodajemy 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady i 1 łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego. Całość dokładnie mieszamy. Wypełniamy filiżanki do połowy.
KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE
Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy. Wierzch dekorujemy kremem czekoladowo-orzechowym.
Zobacz podobne
przepisy
Suflet malinowy
Suflet może mieć wiele smaków! Ten według Pawła Małeckiego jest malinowy i pieczony w filiżance!
Bułeczki cynamonowe z kubka
Goście zapowiedzieli się w ostatniej chwili? Czas więc na prawdziwą, cynamonową ucztę! Wystarczy tylko rozwałkować, posypać, zwinąć i wstawić do mikrofalówki! Smaczniej i szybciej się nie da!
Ekspresowe banoffee z mascarpone
Błyskawiczne w przygotowaniu i naprawdę przepyszne banoffee z kremem z serka mascarone to idealny szybki deser. Koniecznie wypróbuj przepis Pauli!
Deser z mango i jogurtem greckim
Niezwykle szybki w przygotowaniu deser z mango i kremem z dodatkiem jogurtu greckiego. Sprawdź, jak smakuje takie połączenie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierniki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Wegańska ryba po grecku
- Pieczona ryba po grecku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Ciasto na pierogi
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Sałatka gyros
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
703 dni temu
Zaraz się bierzemy do roboty 🌰🧁🍮🍧
odpowiedz