Czekoladowe babeczki z kubka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • mikrofalówkę
  • filiżanki – 2 szt.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY BAZĘ CIASTA

Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia. Laskę wanilii rozkrawamy wzdłuż na pół, tępą stroną noża wyciągamy nasionka i wrzucamy do miski. Mieszamy składniki i dodajemy jajko, miękkie masło i mleko. Całość mieszamy rózgą.

KROK 2: DODAJEMY CZEKOLADĘ I KREM

Do bazy ciasta dodajemy 2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady i 1 łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego. Całość dokładnie mieszamy. Wypełniamy filiżanki do połowy.

KROK 3: PIECZEMY BABECZKI W MIKROFALÓWCE

Filiżanki wstawiamy do mikrofalówki na brzegach talerza. Mikrofalówkę ustawiamy na moc 600 watów i pieczemy przez 3-4 minuty. Aby sprawdzić, czy babeczki są upieczone, wbijamy drewniany patyczek – powinien być suchy. Wierzch dekorujemy kremem czekoladowo-orzechowym.

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Maja i Amelka Maja i Amelka
    682 dni temu
    Zaraz się bierzemy do roboty 🌰🧁🍮🍧

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!