
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik
- woreczek strunowy
- wałek kuchenny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY HERBATNIKI
Herbatniki wkładamy do woreczka strunowego, zamykamy go i rozgniatamy ciasteczka, przejeżdżając po nich wałkiem, aż będą dość mocno rozdrobnione.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Ser delikatnie ubijamy z cukrem pudrem za pomocą rózgi kuchennej, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gładka.
KROK 3: PODGRZEWAMY MASĘ KRÓWKOWĄ
Masę krówkową umieszczamy w garnku, dodajemy do niej mleko i podgrzewamy całość, aż nabierze konsystencji gęstego sosu.
KROK 4: PODAJEMY DESER
Banany kroimy w plastry. W słoiku układamy kolejno: połowę pokruszonych herbatników, połowę kremu z mascarpone, jeden banan pokrojony w plastry, połowę masy kajmakowej. Następnie układamy drugą część składników w tej samej kolejności. Gotowy deser chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godzinę.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Makowiec japoński
- Sernik pistacjowy
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Makówki śląskie
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Świąteczne pierniczki
- Śledź w oleju
- Ryba z piekarnika
- Zupa grzybowa z makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)