Ekspresowe banoffee z mascarpone
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • słoik
  • woreczek strunowy
  • wałek kuchenny
  • rózgę kuchenną

Sposób przygotowania:

KROK 1: ROZDRABNIAMY HERBATNIKI

Herbatniki wkładamy do woreczka strunowego, zamykamy go i rozgniatamy ciasteczka, przejeżdżając po nich wałkiem, aż będą dość mocno rozdrobnione.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE

Ser delikatnie ubijamy z cukrem pudrem za pomocą rózgi kuchennej, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gładka.

KROK 3: PODGRZEWAMY MASĘ KRÓWKOWĄ

Masę krówkową umieszczamy w garnku, dodajemy do niej mleko i podgrzewamy całość, aż nabierze konsystencji gęstego sosu.

KROK 4: PODAJEMY DESER

Banany kroimy w plastry. W słoiku układamy kolejno: połowę pokruszonych herbatników, połowę kremu z mascarpone, jeden banan pokrojony w plastry, połowę masy kajmakowej. Następnie układamy drugą część składników w tej samej kolejności. Gotowy deser chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godzinę.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!