![Ekspresowe banoffee z mascarpone Ekspresowe banoffee z mascarpone](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/f14ce199f8f3-d2650bc99695-banoffee-paula-bonowicz-golec-kuchnialidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik
- woreczek strunowy
- wałek kuchenny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY HERBATNIKI
Herbatniki wkładamy do woreczka strunowego, zamykamy go i rozgniatamy ciasteczka, przejeżdżając po nich wałkiem, aż będą dość mocno rozdrobnione.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Ser delikatnie ubijamy z cukrem pudrem za pomocą rózgi kuchennej, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gładka.
KROK 3: PODGRZEWAMY MASĘ KRÓWKOWĄ
Masę krówkową umieszczamy w garnku, dodajemy do niej mleko i podgrzewamy całość, aż nabierze konsystencji gęstego sosu.
KROK 4: PODAJEMY DESER
Banany kroimy w plastry. W słoiku układamy kolejno: połowę pokruszonych herbatników, połowę kremu z mascarpone, jeden banan pokrojony w plastry, połowę masy kajmakowej. Następnie układamy drugą część składników w tej samej kolejności. Gotowy deser chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godzinę.
Zobacz podobne
przepisy
Trifle z kremem spekulatius
Wyjątkowy deser korzenny z dwoma pysznymi kremami i kruszonką z ciasteczek. Ta niezwykle efektowna propozycja będzie idealna na świąteczny dzień.
![Trifle z kremem spekulatius](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/680e3fa4e6ab-579059c16829-trifle-z-kremem-spekulatius-kuchnialidla-kinga-paruzel.webp)
Ciasto banoffee
Ciasto banoffee z pewnością zyska fanów zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych! Spód z czekoladowej granoli i banany w karmelu – brzmi pysznie!
![Ciasto banoffee](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0af9a136c390-ee9b429a5728-KW22_miniaturyPL_1250x700.webp)
Kajmak na trzy sposoby
Poznaj trzy sposoby Pawła Małeckiego na domowy kajmak! Wystarczy tylko kilka składników i odrobina cierpliwości!
![Kajmak na trzy sposoby](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/de0b14454faf-b21c0fb06241-kajmak_na_trzy_sposoby_1250x700.webp)
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
![Deser karmelowy z ryżem preparowanym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/99cd5dad8e39-96a68cceeba0-KW47 Paweł ryż.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Francuskie rurki z kremem
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Ciasto cukiniowo-makowe
- Rolada brzoskwiniowa z serkiem mascarpone
- Pikantne kulki z morelami
- Tatar wołowy
- Pasta z tuńczyka
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- EKSPRESOWA KONFITURA Z BORÓWEK
- Nektarynkowe lody sernikowe
- Batoniki owsiane z 4 składników
- Deser z mango i jogurtem greckim
- Proste ciasto z truskawkami
- Karmelizowane jabłka z dodatkami
- Tyrolski gröstl
- Pulled pork z jackfruita
- Wegańska tarta bez pieczenia z owocami
- Stir-fry z kaszą
- Sałatka z makaronu soba
- Sylwestrowa pasta z pieczonego bakłażana i krokiety ziemniaczane
- Kanapka z kiełbasą z Turyngii
- Tapas z salchichón
- Sok z buraka – szybki przepis
- Wegańskie knedle ze śliwkami i sosem waniliowym
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Mus jagodowy z sosem jeżynowym
- Sałata na ciepło z pak choi i białą kiełbasą
- Croque madame
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
Komentarze (0)