Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- słoik
- woreczek strunowy
- wałek kuchenny
- rózgę kuchenną
Sposób przygotowania:
KROK 1: ROZDRABNIAMY HERBATNIKI
Herbatniki wkładamy do woreczka strunowego, zamykamy go i rozgniatamy ciasteczka, przejeżdżając po nich wałkiem, aż będą dość mocno rozdrobnione.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z MASCARPONE
Ser delikatnie ubijamy z cukrem pudrem za pomocą rózgi kuchennej, aż cukier się rozpuści, a masa będzie gładka.
KROK 3: PODGRZEWAMY MASĘ KRÓWKOWĄ
Masę krówkową umieszczamy w garnku, dodajemy do niej mleko i podgrzewamy całość, aż nabierze konsystencji gęstego sosu.
KROK 4: PODAJEMY DESER
Banany kroimy w plastry. W słoiku układamy kolejno: połowę pokruszonych herbatników, połowę kremu z mascarpone, jeden banan pokrojony w plastry, połowę masy kajmakowej. Następnie układamy drugą część składników w tej samej kolejności. Gotowy deser chłodzimy w lodówce przez ok. 1 godzinę.
Zobacz podobne
przepisy
Trifle z kremem spekulatius
Wyjątkowy deser korzenny z dwoma pysznymi kremami i kruszonką z ciasteczek. Ta niezwykle efektowna propozycja będzie idealna na świąteczny dzień.
Ciasto banoffee
Ciasto banoffee z pewnością zyska fanów zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych! Spód z czekoladowej granoli i banany w karmelu – brzmi pysznie!
Kajmak na trzy sposoby
Poznaj trzy sposoby Pawła Małeckiego na domowy kajmak! Wystarczy tylko kilka składników i odrobina cierpliwości!
Deser karmelowy z ryżem preparowanym
Paweł przygotowuje deser inspirowany tradycyjnymi szyszkami – ryż preparowany i słony krem kajmakowy! Pycha!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kompot z suszu z cytryną
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Kutia
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Wigilijny makowiec
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ryba po japońsku
- Ciasto na pierogi
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Sernik piernikowy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)