
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- robot kuchenny
- 3 szklanki o pojemności ok. 250-300 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUS Z MANGO
Ocieramy skórkę z limonki. Przecier z mango przekładamy do miski. Następnie dodajemy do niego otartą skórkę i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z JOGURTEM GRECKIM
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, aż będzie sztywna. Do osobnej miski przekładamy jogurt grecki i stopniowo dodajemy do niego ubitą śmietanę. Po dodaniu każdej porcji składniki delikatnie łączymy, aby masa pozostała jak najbardziej puszysta.
KROK 3: PODAJEMY DESER
Na dno każdej ze szklanek nakładamy mus z mango i następnie krem z jogurtu greckiego. Czynność powtarzamy, aż skończy się miejsce w szklankach. Kończymy na białej warstwie. Świeże mango kroimy w dość drobną kostkę i układamy na gotowych deserach. Każdą szklankę ozdabiamy listkiem mięty.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Zupa grzybowa z makaronem
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Kutia
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Piernik świąteczny
- Ciasto marchewkowe
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Nuggetsy z kurczaka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Makówki śląskie
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)