Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o drobnych oczkach
- robot kuchenny
- 3 szklanki o pojemności ok. 250-300 ml
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MUS Z MANGO
Ocieramy skórkę z limonki. Przecier z mango przekładamy do miski. Następnie dodajemy do niego otartą skórkę i całość dokładnie mieszamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY KREM Z JOGURTEM GRECKIM
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, aż będzie sztywna. Do osobnej miski przekładamy jogurt grecki i stopniowo dodajemy do niego ubitą śmietanę. Po dodaniu każdej porcji składniki delikatnie łączymy, aby masa pozostała jak najbardziej puszysta.
KROK 3: PODAJEMY DESER
Na dno każdej ze szklanek nakładamy mus z mango i następnie krem z jogurtu greckiego. Czynność powtarzamy, aż skończy się miejsce w szklankach. Kończymy na białej warstwie. Świeże mango kroimy w dość drobną kostkę i układamy na gotowych deserach. Każdą szklankę ozdabiamy listkiem mięty.
Zobacz podobne
przepisy
Deser jogurtowo-truskawkowy
Lekki deser na bazie gęstego jogurtu naturalnego i owoców. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmuje tylko chwilę!
Deser śliwkowo-czekoladowy
Taki deser podbije serca gości! Śliwkowo-czekoladowa kompozycja urzeka nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowym smakiem.
Desery na sezon bikini
Niskokaloryczny arbuz zawiera aż 92% wody, dlatego desery na bazie tego owocu sprawdzą się nawet podczas sezonu bikini.
Desery o hiszpańskich korzeniach
Spróbuj hiszpańskich słodkości w formie kremowego flanu lub pachnących pomarańczą krążków z Saragossy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Plastry kandyzowanych pomarańczy w czekoladzie deserowej
- Deser jogurtowo-truskawkowy
- Kokosowe gofry z sosem mango
- Smoothie z wodą kokosową
- Jogurt z miodem i sałatką z moreli
- Burger z fasoli z kremem z mango
- Smażona ryba na purée z groszku
- Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
- Greckie pierożki z serem graviera
- Gyros warzywny
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Tarta z owocami kaki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Smażona minisałata rzymska
- Figa z makiem i pampuchem
- Cytryny w soli
- Kisiel z czerwonych owoców
- Konfitura żurawinowa
- Burgery z jajkiem sadzonym
- Piroshki z wołowiną
- Wytrawne scones z cheddarem i szynką
- Lubelski napój żniwny z rabarbaru
- Klopsy z dorsza w zalewie octowej
- Makaron z sosem grzybowym à la boloński
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Wędlina golonkowa z szynkowaru
- Sałatka ze szparagów, jajek i koziego sera
- Sałatka z kurczakiem i chrupiącymi talarkami ziemniaczanymi
- PASTA Z KOZIEGO SERA Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)