
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tortownicę o średnicy 20-22 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- papier do pieczenia
KROK 1: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i skórką otartą z cytryny przez 5 minut. Kiedy będą puszyste, dodajemy na przemian mleko roślinne i przesianą mąkę z cynamonem, kardamonem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.
KROK 2: MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość miksujemy przez minutę. Dodajemy połowę przygotowanych owoców i mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Na wierzch dajemy drugą połowę owoców. Pieczemy przez 35 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Przepis na sos pomidorowy do gołąbków
- Sałatka colesław z czerwonej kapusty
- Bruschetta z pomidorami
- Gnocchi własnej roboty
- Grochówka wojskowa
- Zupa gyros
- Sałatka gyros
- Jak przygotować sos holenderski?
- Gruszki w syropie
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Ciasto z truskawkami i galaretką
- Francuskie makaroniki
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)