Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tortownicę o średnicy 20-22 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- papier do pieczenia
KROK 1: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i skórką otartą z cytryny przez 5 minut. Kiedy będą puszyste, dodajemy na przemian mleko roślinne i przesianą mąkę z cynamonem, kardamonem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.
KROK 2: MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość miksujemy przez minutę. Dodajemy połowę przygotowanych owoców i mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Na wierzch dajemy drugą połowę owoców. Pieczemy przez 35 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Pieczona ryba po grecku
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledź w oleju
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Pierniki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Burek ze szpinakiem
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Jajka na miękko
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)