Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tortownicę o średnicy 20-22 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- papier do pieczenia
KROK 1: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i skórką otartą z cytryny przez 5 minut. Kiedy będą puszyste, dodajemy na przemian mleko roślinne i przesianą mąkę z cynamonem, kardamonem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.
KROK 2: MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość miksujemy przez minutę. Dodajemy połowę przygotowanych owoców i mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Na wierzch dajemy drugą połowę owoców. Pieczemy przez 35 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!
Tort z arbuza
Idealny tort na lato? Paweł ma dla Was przepis na orzeźwiający, owocowy tort z arbuza, który zachwyci Twoich najbliższych wyglądem i smakiem. Spróbuj koniecznie!
Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!
Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Na wegańskim mazurku Kingi jest miejsce na świeże owoce! Ożyw wielkanocny stół dzięki temu wyjątkowemu wypiekowi, który zaskoczy dorosłych gości, a najmłodszych zachęci do kosztowania.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Omlet z makaronem
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Ciasto bananowe – szybki przepis
- Deser lodowy z owocami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Białe bolognese
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Pączki w wersji fit
- Tosty z awokado i jajkiem
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Proste ciasto z truskawkami
- Sałatka z brokułem i serem roquefort
- Buraczki z chili
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Tarta z owocami kaki
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Ciasto z marcepanem
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Kanapki z ceviche z łososia
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Ser feta w sezamowej panierce
- Tosty z batata i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Pesto ze szpinaku
- Precle z warzywami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)