![Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym Ciasto bez tłuszczu z owocami na mleku roślinnym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/d34f8f93e4ad-2f4f9c92c37d-3-dania-fit-sniadanie-obiad-deser.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- tortownicę o średnicy 20-22 cm
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C (góra-dół)
- papier do pieczenia
KROK 1: UCIERAMY JAJKA Z CUKREM
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i skórką otartą z cytryny przez 5 minut. Kiedy będą puszyste, dodajemy na przemian mleko roślinne i przesianą mąkę z cynamonem, kardamonem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia.
KROK 2: MIKSUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Całość miksujemy przez minutę. Dodajemy połowę przygotowanych owoców i mieszamy. Ciasto przelewamy do formy. Na wierzch dajemy drugą połowę owoców. Pieczemy przez 35 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.
Zobacz podobne
przepisy
Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!
![Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0586f14c3b7e-92489a180290-KW33_2019_TARTA_SNICKERS_190731_MA_0157_1250x700.webp)
Tort z arbuza
Idealny tort na lato? Paweł ma dla Was przepis na orzeźwiający, owocowy tort z arbuza, który zachwyci Twoich najbliższych wyglądem i smakiem. Spróbuj koniecznie!
![Tort z arbuza](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/294105e6c0cb-aa7fa30d2cef-KW25_Pawel_Malecki_tort_arbuzowy_MS_94747_RGB_OK_1250x700.webp)
Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!
![Roślinny tort marchewkowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c48065a3e365-c7a615dcee08-kw11-2023-kinga-paruzel-roslinny-tort-marchewkowy.webp)
Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Na wegańskim mazurku Kingi jest miejsce na świeże owoce! Ożyw wielkanocny stół dzięki temu wyjątkowemu wypiekowi, który zaskoczy dorosłych gości, a najmłodszych zachęci do kosztowania.
![Wegański mazurek ze świeżymi owocami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/133ef66dc4d6-3ccb83e2081b-kw11-2023-kinga-paruzel-weganski-mazurek-ze-swiezymi-owocami.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grzybowa zupa z podgrzybków z pieczonym dorszem
- Omlet z makaronem
- Podpłomyki z jabłkiem i wędzonym łososiem
- Ciasto kawowe z kremem z awokado
- Ciasto bananowe – szybki przepis
- Deser lodowy z owocami
- Gnocchi z letnimi warzywami
- Białe bolognese
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Pączki w wersji fit
- Tosty z awokado i jajkiem
- Tarta proteinowa z siedmiu składników
- Marynowane ogórki w stylu koreańskim
- Proste ciasto z truskawkami
- Sałatka z brokułami i serem roquefort
- Buraczki z chili
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Lody truskawkowo-jogurtowe
- Tarta z owocami kaki
- Risotto cytrynowo-kaparowe ze smażonymi krewetkami
- Pasta mocy z bakłażanem i orzechami
- Ciasto z marcepanem
- Jadalne zawieszki – kruche maślane ciasteczka
- Kanapki z ceviche z łososia
- New York pizza – przepis na pizzę w stylu nowojorskim
- Ser feta w sezamowej panierce
- Tosty z batatu i owocowe spring rollsy – lunchbox na słodko
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Pesto ze szpinaku
- Precle z warzywami
Komentarze (0)