Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- folię aluminiową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GRILLUJEMY KALAFIOR
Kalafior podzielony na małe różyczki przekładamy do miski i skrapiamy olejem po suszonych pomidorach. Dodajemy oregano, drobno posiekany czosnek, porwane listki bazylii, skórkę startą z cytryny, sól i pieprz.
Z folii aluminiowej tworzymy kieszonkę i przekładamy do niej przyprawiony kalafior. Grillujemy maksymalnie 5 minut.
KROK 2: MARYNUJEMY ŁOSOSIA
Z łososia ściągamy skórę, pozostawiając warstwę tłuszczu. Posiekany czosnek ucieramy na desce z oregano, solą i olejem po suszonych pomidorach. Dodajemy sos worcestershire i obtaczamy filety w marynacie.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY ŁOSOSIA
Zamarynowane filety z łososia owijamy w plastry szynki. Grillujemy ok. 2-3 minut z każdej strony.
Gotowego łososia podajemy z grillowanym kalafiorem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pierniki
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Golonka pieczona po bawarsku
- Śledź w oleju
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Jajka na miękko
- Makówki śląskie
- Makowiec japoński
- Uszka z grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Piernik świąteczny
- Ciasto na pierogi
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Boczek pieczony
- Pieczona ryba po grecku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)