
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- grill
- folię aluminiową
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GRILLUJEMY KALAFIOR
Kalafior podzielony na małe różyczki przekładamy do miski i skrapiamy olejem po suszonych pomidorach. Dodajemy oregano, drobno posiekany czosnek, porwane listki bazylii, skórkę startą z cytryny, sól i pieprz.
Z folii aluminiowej tworzymy kieszonkę i przekładamy do niej przyprawiony kalafior. Grillujemy maksymalnie 5 minut.
KROK 2: MARYNUJEMY ŁOSOSIA
Z łososia ściągamy skórę, pozostawiając warstwę tłuszczu. Posiekany czosnek ucieramy na desce z oregano, solą i olejem po suszonych pomidorach. Dodajemy sos worcestershire i obtaczamy filety w marynacie.
KROK 3: GRILLUJEMY I PODAJEMY ŁOSOSIA
Zamarynowane filety z łososia owijamy w plastry szynki. Grillujemy ok. 2-3 minut z każdej strony.
Gotowego łososia podajemy z grillowanym kalafiorem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Komentarze (0)