Typ dania (str. 83) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Zupa krem z brokułów z paskami łososia
Gęsta zupa z brokułów i łososia, kusząca nie tylko pięknym połączeniem kolorów, ale również wybitną kompozycją smakową!
Sałatka caprese z bagietką i cytrynowym dressingiem
Ciekawy pomysł na wykorzystanie pieczywa. Prosta, kilkuskładnikowa, bardzo smaczna sałatka w stylu włoskim!
Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
Ta wiosenna kompozycja kolorystyczna na talerzu to nie tylko zdrowy, ale również pyszny sposób na lekką przekąskę!
Grillowany schab z brzoskwiniową salsą
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.
Grillowane polędwiczki wieprzowe w limonkach
Delikatne polędwiczki z grilla, przesiąknięte aromatyczną marynatą będącą idealną kompozycją limonki i miodu.
Kremowa zupa z pomidorów i pietruszki
Kusząca nie tylko smakiem, ale również zapachem i barwą, sycąca zupa łącząca pyszne pomidory z aromatem pietruszki.
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Łososiowe fajitas
Pyszne tortille podane z pastą ze świeżego awokado, warzywami z patelni oraz delikatnymi kawałkami pysznego łososia.
Jajko pieczone w awokado
Pyszny sposób na udane śniadanie w zdrowym i efektownym stylu – połówki awokado zapieczone z jajkiem i posypane boczkiem.
Sałatka z awokado i tuńczyka
Rewelacyjny pomysł na zdrową przekąskę nie tylko dla tych na diecie! Ekspresowa sałatka z tuńczykiem i awokado.
Miodowe szaszłyki z kurczaka i wątróbki
Danie nawiązujące do kuchni staropolskiej, w którym mocno korzenny smak łączy się z miodową słodyczą…
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.