zobacz film

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • patyczki do szaszłyków moczone w wodzie przez 30 minut
  • blender/rozdrabniacz
  • patelnię grillową

KROK 1: Marynujemy mięso

Jagnięcinę kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Wszystkie składniki marynaty blendujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.

KROK 2: Grillujemy szaszłyki

Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy. Mięso nabijamy na patyki i grillujemy ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy słodką papryką. Można je również polać odrobiną syropu z agawy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram