Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patyczki do szaszłyków moczone w wodzie przez 30 minut
- blender/rozdrabniacz
- patelnię grillową
KROK 1: Marynujemy mięso
Jagnięcinę kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Wszystkie składniki marynaty blendujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
KROK 2: Grillujemy szaszłyki
Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy. Mięso nabijamy na patyki i grillujemy ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy słodką papryką. Można je również polać odrobiną syropu z agawy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kutia
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba z piekarnika
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Spaghetti carbonara
- Sałatka gyros
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Mini burgery
- Śledzie po kaszubsku
- Klasyczna sałatka grecka
- Nuggetsy z kurczaka
- Jajka na miękko
- Domek z piernika
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (0)