Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- patyczki do szaszłyków moczone w wodzie przez 30 minut
- blender/rozdrabniacz
- patelnię grillową
KROK 1: Marynujemy mięso
Jagnięcinę kroimy w kostkę o wielkości ok. 2 cm. Wszystkie składniki marynaty blendujemy i przekładamy do miski. Następnie dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.
KROK 2: Grillujemy szaszłyki
Na patelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy. Mięso nabijamy na patyki i grillujemy ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe szaszłyki skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy słodką papryką. Można je również polać odrobiną syropu z agawy.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki bałkańskie
Pyszne kotlety z mięsa mielonego przyprawione aromatycznym czosnkiem i cebulą. Smakują nie tylko w sezonie grillowym!
Grillowane szaszłyki z karkówki ze szparagami
Soczyste szaszłyki, pieczone ziemniaczki i grillowane szparagi – oto tajemnica udanego przyjęcia grillowego!
Szaszłyki z łososia z warzywami
Wypróbuj przepis Piotra Kucharskiego na doskonałe lizaki rybne dla dzieci, podane z pysznymi grillowanymi warzywami!
Szaszłyki z klopsików po tajsku
Spróbuj klopsików na ostro! W formie szaszłyków smakują i wyglądają doskonale!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto na pierogi
- Piernik staropolski
- Golonka pieczona po bawarsku
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Kapusta z grochem
- Kutia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ryba po japońsku
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto marchewkowe
- Domek z piernika
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)