Penne z czerwoną cebulą i kozim serem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy makaron

Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Dusimy przez 5 minut na rozgrzanej oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, zachowując wodę z gotowania.

Krok 2: Karmelizujemy cebulę

Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.

Krok 3: Podajemy danie

Orzechy włoskie grubo siekamy i podprażamy na suchej patelni. Szczypiorek drobno kroimy. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Posypujemy orzechami i szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1871 dni temu
    które wino czerwone będzie najlepiej pasowało do tego dania ?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1870 dni temu
    wytrawne :)
  • gość gość
    2429 dni temu
    jaki ser kozi będzie najlepszy? Chodzi o roladkę, czy taki "twarożek"?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    2429 dni temu
    Tutaj lepiej sprawdzi się twarożek :)

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!