
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Dusimy przez 5 minut na rozgrzanej oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, zachowując wodę z gotowania.
Krok 2: Karmelizujemy cebulę
Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.
Krok 3: Podajemy danie
Orzechy włoskie grubo siekamy i podprażamy na suchej patelni. Szczypiorek drobno kroimy. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Posypujemy orzechami i szczypiorkiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Kutia
- Klasyczna sałatka grecka
- Śledzie po kaszubsku
- Guacamole
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Boczek pieczony
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Przekąski sylwestrowe
- Ryba po japońsku
- Mini burgery
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Golonka pieczona po bawarsku
- Spaghetti carbonara
- Pulpety w sosie pomidorowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2176 dni temu
które wino czerwone będzie najlepiej pasowało do tego dania ?
Odpowiedz
2175 dni temu
wytrawne :)
2734 dni temu
jaki ser kozi będzie najlepszy? Chodzi o roladkę, czy taki "twarożek"?
Odpowiedz
2734 dni temu
Tutaj lepiej sprawdzi się twarożek :)