
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Dusimy przez 5 minut na rozgrzanej oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, zachowując wodę z gotowania.
Krok 2: Karmelizujemy cebulę
Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.
Krok 3: Podajemy danie
Orzechy włoskie grubo siekamy i podprażamy na suchej patelni. Szczypiorek drobno kroimy. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Posypujemy orzechami i szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Corn dog
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (4)
2125 dni temu
które wino czerwone będzie najlepiej pasowało do tego dania ?
odpowiedz
2124 dni temu
wytrawne :)
2683 dni temu
jaki ser kozi będzie najlepszy? Chodzi o roladkę, czy taki "twarożek"?
odpowiedz
2683 dni temu
Tutaj lepiej sprawdzi się twarożek :)