
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy makaron
Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie w cienkie paski. Dusimy przez 5 minut na rozgrzanej oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, zachowując wodę z gotowania.
Krok 2: Karmelizujemy cebulę
Cebulę posypujemy cukrem, karmelizujemy przez 1 minutę. Następnie dolewamy ocet i wino. Gotujemy na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodajemy trochę wody z gotowania makaronu, kozi ser i mieszamy.
Krok 3: Podajemy danie
Orzechy włoskie grubo siekamy i podprażamy na suchej patelni. Szczypiorek drobno kroimy. Makaron odcedzamy i podajemy z sosem. Posypujemy orzechami i szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z soczewicą i kawałkami indyka
Czy makaron dobrze komponuje się z soczewicą i indykiem? Oczywiście, że tak! Sprawdź sam!

Makaron z kurkami
Szukasz pomysłu na szybkie i łatwe w wykonaniu danie? Wypróbuj przepis Darii na makaron z kurkami, szpinakiem i aromatyczną szałwią!

Makaron z pieczonymi pomidorami
Pomidory po upieczeniu nabierają wyjątkowego aromatu! Spróbuj ich w połączeniu z makaronem i kozim serem!

Tarta z cukinią i kozim serem
Tarta na spodzie z ciasta francuskiego z cukinią, kozim serem i szynką to doskonały pomysł na szybki obiad dla całej rodziny!

Komentarze (4)
1493 dni temu
które wino czerwone będzie najlepiej pasowało do tego dania ?
odpowiedz
1492 dni temu
wytrawne :)
2051 dni temu
jaki ser kozi będzie najlepszy? Chodzi o roladkę, czy taki "twarożek"?
odpowiedz
2051 dni temu
Tutaj lepiej sprawdzi się twarożek :)
zobacz wszystkie