Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: KROIMY WARZYWA I INDYKA
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Filety z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cukinię oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.
KROK 2: SMAŻYMY INDYKA
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej kawałki indyka ze wszystkich stron przez ok. 7 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem.
KROK 3: DUSIMY SOCZEWICĘ
Cebulę i czosnek podsmażamy w małym rondlu aż do zeszklenia. Dodajemy soczewicę i dusimy przez 1 minutę. Dolewamy wino i 200 ml bulionu, a następnie redukujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 4: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOCZEWICĄ I INDYKIEM
Paski indyka zdejmujemy z patelni. Cukinię podsmażamy na oliwie przez 5 minut i dodajemy wraz z indykiem do soczewicy, podgrzewamy. Doprawiamy do smaku. Makaron odlewamy i dobrze osączamy. Podajemy z soczewicą i indykiem. Całe danie można posypać kozim serem.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z łososiem i awokado
Szukasz pomysłu na proste i smaczne danie? Wypróbuj ten przepis! Makaron z rybą i awokado sprawdzi się w każdej sytuacji.
Penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
Makaron penne, kawałki soczystej polędwicy i pieczarki tworzą razem doskonałą kompozycję smaku. Musisz wypróbować!
Królik w sosie śmietanowym
Mięso królika, makaron penne, pyszny sos oraz kurki – wyborne połączenie dla podniebienia!
Makaron razowy z sosem serowo-brokułowym
Szukasz pomysłu na obiad w niespełna 30 minut? Przygotuj makaron z sosem serowym i brokułami, doprawiony aromatycznym sokiem z limonki!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Pikantny kurczak z przyprawami i ryżem basmati
- Kurczak w sosie pieczarkowym z estragonem
- Lody smażone z sosem wiśniowo-imbirowym
- Łosoś z porami w sosie pistacjowo-miodowym z ziemniakami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
- Zapiekanka z makaronem i kabanosami
- Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
- Boeuf Strogonow i brownie z ciecierzycy
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Zupa pomidorowa z domowym makaronem
- Jednogarnkowy makaron z indykiem
- BROWNIE Z GRILLA
- Klasyczna jajecznica
- Schab wieprzowy na grzybach z brokułami i knedlikiem
- Palmiery z ciasta francuskiego ze szpinakiem
- Grzybowe carpaccio ze śliwkami i boczkiem
- Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
- Zupa jagodowa z pianką z białek
- Francuskie brioche z czekoladą
- Schab pieczony z oliwkami i sałatką z grillowanego bakłażana
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Zapiekanka z ziemniaków z gruszkami, fasolą i boczkiem
- Świąteczne śledzie po cygańsku
- Deser karmelowy z ryżem preparowanym
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Risotto ze szparagami
- Kuleczki z koziego sera
- Sałatka z topinamburem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
2083 dni temu
Czy aby na pewno nie powinno tu być jakiegoś sosu?
odpowiedz
2083 dni temu
Sos stworzy się z duszonych warzyw w winie i bulionie.
2491 dni temu
Soczewica ma być surowa czy należy ją wcześniej przygotować?
odpowiedz
2491 dni temu
Soczewica ma być surowa :)
2500 dni temu
Bardzo smaczne, nieduży nakład i rodzina szczęśliwa! Co ważne - ciężko zepsuć :)
odpowiedz
2522 dni temu
Bardzo dobre, zdrowe i dosyć szybkie danie. Polecam!
odpowiedz