• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: KROIMY WARZYWA I INDYKA

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Filety z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Cukinię oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę.

KROK 2: SMAŻYMY INDYKA

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej kawałki indyka ze wszystkich stron przez ok. 7 minut. Mięso doprawiamy solą i pieprzem.

KROK 3: DUSIMY SOCZEWICĘ

Cebulę i czosnek podsmażamy w małym rondlu aż do zeszklenia. Dodajemy soczewicę i dusimy przez 1 minutę. Dolewamy wino i 200 ml bulionu, a następnie redukujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut. Makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 4: ŁĄCZYMY MAKARON Z SOCZEWICĄ I INDYKIEM

Paski indyka zdejmujemy z patelni. Cukinię podsmażamy na oliwie przez 5 minut i dodajemy wraz z indykiem do soczewicy, podgrzewamy. Doprawiamy do smaku. Makaron odlewamy i dobrze osączamy. Podajemy z soczewicą i indykiem. Całe danie można posypać kozim serem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • erre erre
    187 dni temu
    Soczewica ma być surowa czy należy ją wcześniej przygotować?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    187 dni temu
    Soczewica ma być surowa :)
  • thaniel thaniel
    196 dni temu
    Bardzo smaczne, nieduży nakład i rodzina szczęśliwa! Co ważne - ciężko zepsuć :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    218 dni temu
    Bardzo dobre, zdrowe i dosyć szybkie danie. Polecam!

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram