
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- tarkę
- 4 miseczki
Krok 1: Miksujemy składniki smoothie
Do kielicha blendera wlewamy napój migdałowy, dodajemy cynamon, połowę borówek, banany i truskawki. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy nasiona chia i mieszamy. Smoothie przelewamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 2: Ozdabiamy owocami i orzechami
Na suchej patelni podprażamy osobno orzechy nerkowca i migdały. Pitaję kroimy w plasterki. Miseczki ze smoothie dekorujemy pozostałymi świeżymi i suszonymi owocami oraz orzechami. Przyozdabiamy listkami mięty i skórką z pomarańczy.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Klasyczna sałatka grecka
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pierniki
- Sernik pistacjowy
- Burek ze szpinakiem
- Ryba z piekarnika
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Jajka na miękko
- Świąteczne pierniczki
- Pistacjowy sernik baskijski
- Śledź w oleju
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)