Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wałek do ciasta
  • folię spożywczą
  • ringi do wycinania ciasta

Ciasto przed smażeniem musi spędzić w lodówce całą noc.

Krok 1: Miksujemy składniki smoothie

Do kielicha blendera wlewamy napój migdałowy, dodajemy cynamon, połowę borówek, banany i truskawki. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy nasiona chia i mieszamy. Smoothie przelewamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Krok 2: Ozdabiamy owocami i orzechami

Na suchej patelni podprażamy osobno orzechy nerkowca i migdały. Pitaję kroimy w plasterki. Miseczki ze smoothie dekorujemy pozostałymi świeżymi i suszonymi owocami oraz orzechami. Przyozdabiamy listkami mięty i skórką z pomarańczy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram