Kurczak z ananasem i sosem barbecue

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

Krok 1: Obsmażamy kurczaka

Kurczaka obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem i papryką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i obsmażamy podudzia kurczaka, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie zdejmujemy je z patelni.

Krok 2: Przygotowujemy sos

Na tę samą patelnię wyciskamy sok z pomarańczy, wlewamy syrop z agawy, sos barbecue i dodajemy obranego oraz pokrojonego w plastry ananasa. Całość mieszamy i po chwili dodajemy do sosu obsmażonego wcześniej kurczaka.

Krok 3: Pieczemy kurczaka

Patelnię wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na około 5 minut. Danie przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą, szczypiorkiem i posiekanymi papryczkami chili.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Robert Robert
    1769 dni temu
    chyba ktos zjadł "0" powinno być 50 min w piekarniku. Po 5 minutach mięso jest surowe

    odpowiedz

  • Tomek Tomek
    2186 dni temu
    5 minut to za mało, mięso surowe

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!