Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Obsmażamy kurczaka
Kurczaka obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem i papryką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i obsmażamy podudzia kurczaka, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie zdejmujemy je z patelni.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Na tę samą patelnię wyciskamy sok z pomarańczy, wlewamy syrop z agawy, sos barbecue i dodajemy obranego oraz pokrojonego w plastry ananasa. Całość mieszamy i po chwili dodajemy do sosu obsmażonego wcześniej kurczaka.
Krok 3: Pieczemy kurczaka
Patelnię wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na około 5 minut. Danie przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą, szczypiorkiem i posiekanymi papryczkami chili.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Nuggetsy z kurczaka
- Świąteczne pierniczki
- Sernik pistacjowy
- Makówki śląskie
- Sałatka gyros
- Golonka pieczona po bawarsku
- Przekąski sylwestrowe
- Śledzie po kaszubsku
- Makowiec japoński
- Ciasto marchewkowe
- Piernik świąteczny
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Ryba po japońsku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Domek z piernika
- Uszka z grzybami
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
2096 dni temu
chyba ktos zjadł "0" powinno być 50 min w piekarniku. Po 5 minutach mięso jest surowe
Odpowiedz
2513 dni temu
5 minut to za mało, mięso surowe
Odpowiedz