Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C
Krok 1: Obsmażamy kurczaka
Kurczaka obsypujemy przyprawami: solą, pieprzem i papryką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i obsmażamy podudzia kurczaka, aż do uzyskania złotego koloru. Następnie zdejmujemy je z patelni.
Krok 2: Przygotowujemy sos
Na tę samą patelnię wyciskamy sok z pomarańczy, wlewamy syrop z agawy, sos barbecue i dodajemy obranego oraz pokrojonego w plastry ananasa. Całość mieszamy i po chwili dodajemy do sosu obsmażonego wcześniej kurczaka.
Krok 3: Pieczemy kurczaka
Patelnię wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na około 5 minut. Danie przed podaniem posypujemy posiekaną kolendrą, szczypiorkiem i posiekanymi papryczkami chili.
Zobacz podobne
przepisy
Potrawka z kurczaka z pieczarkami i oliwkami
Potrawka z kurczaka może smakować i wyglądać wyjątkowo. A wszystko za sprawą kompozycji przypraw z lekką nutą azjatycką i dodatku świeżych warzyw!
Kurczak z brokułami i boczniakami z woka
Marynowany kurczak z dodatkiem brokułów i boczniaków to niesamowita przygoda z kuchnią azjatycką.
Kurczak i brukselka w sosie pomarańczowym
Doskonały, orzeźwiający sos pomarańczowy z kurczakiem. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do makaronu bądź jako forma potrawki.
Kurczak w śmietanie z szampanem i pilawem grzybowym
Pilaw to nic innego jak ryż z dodatkami. Przygotuj go z pieczarkami. Taki dodatek idealnie podkreśli smak kurczaka z szampańskim aromatem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Dorada pieczona na grillu z grillowanym ananasem i sosem ze świeżych pomidorów
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Bezglutenowe pancakes z musem jabłkowym
- Kuskus z żurawinami i pomarańczami
- Zapiekanka warzywna
- Kanapka z pstrągiem z rzodkiewką i rzeżuchą
- Spaghetti z łososiem
- Zupa chrzanowa
- Indyk caprese
- Szparagi w boczku
- Pulled pork z jackfruita
- Krewetki z ananasem podawane na zimno
- Skrzydełka z cytrynowym sosem barbecue
- Pieczony bakłażan z indykiem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Nalewka z głogu
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Indyk z salsą truskawkową
- Naleśniki w sosie piwnym
- Dorsz z pappardelle z marchewki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
1708 dni temu
chyba ktos zjadł "0" powinno być 50 min w piekarniku. Po 5 minutach mięso jest surowe
odpowiedz
2125 dni temu
5 minut to za mało, mięso surowe
odpowiedz