Typ dania (str. 4) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciasteczka z nadzieniem figowym
Suszone figi świetnie sprawdzają się w roli nadzienia kruchych ciasteczek! Przygotuj te słodkości inspirowane kuchnią grecką i sprawdź, jak smakują.
![Ciasteczka z nadzieniem figowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/396c31c916d7-01707416119b-KW_08_Pawel_Malecki_ ciasteczka_z_suszonymi_figami_ 32397_040220_MS_83701_rgb_ok_1250.webp)
Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa
Przekąska na zimowe wieczory – kandyzowana skórka z pomarańczy i cytryny dekorowana czekoladą! Musisz to zrobić!
![Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8a1ee506f4f8-aae2a2c72f94-KW1pawel_malecki_kandyzowane_owoce_1250x760.webp)
Tartaletki limonkowe
Pyszne tartaletki, wypełnione kremem limonkowym, z opalaną włoską bezą. Znakomita słodka przekąska na imprezowe okazje!
![Tartaletki limonkowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/ab5babe9ea0d-a91b92bb35b0-KW48_Pawel_tartaletki-lemon-curd_31107_121119_MS_77218_rgb_ok_1250x700.webp)
Korzenne ciasteczka na Halloween
Zobacz, jak mistrzowski duet Pawła i Jowity przygotowuje smaczne ciasteczka korzenne i ozdabia je w halloweenowym stylu!
![Korzenne ciasteczka na Halloween](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/79b8d3f0f78c-486f35836c29-KW43_2019_Pawel_HALLOWEEN_1250x700.webp)
Donuty dyniowe
Dynia to cudowne warzywo! Wypróbuj pyszne donuty z dodatkiem purée z dyni!
![Donuty dyniowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5c82413dd610-80e34c089db3-KW41_PAWEL_dyniowe_donuty_30931_25092019_SS_60428_1250x700.webp)
Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
W zależności od regionu Polski – pyzy lub pampuchy! Bezglutenowe, na mące gryczanej z pysznym sosem śliwkowym!
![Bezglutenowe pyzy ze śliwkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/98f5635b759f-ce2fc510cbe5-KW37-PAWEL-bezglutenowe-pyzy-ze-sliwkami-1250x700.webp)
Baton à la twix
Znany baton w lżejszej wersji! Chrupiące ciasteczko, warstwa karmelu z masy daktylowej i polewa czekoladowa! Wypróbuj!
![Baton à la twix](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/eb2a5e116e4f-dd3c4d749157-kw36_2019_BS_ONLINE_PAWEL_TWIX_30778_210819_MS_66495_1250x700.webp)
Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!
![Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0586f14c3b7e-92489a180290-KW33_2019_TARTA_SNICKERS_190731_MA_0157_1250x700.webp)
Bezglutenowa tarta migdałowa
Proste ciasto bezglutenowe dla fanów kuchni w stylu hiszpańskim? Tarta migdałowa, zwana ciastem pielgrzyma, na pewno sprawdzi się w tej roli. Upiecz ją według przepisu Pawła.
![Bezglutenowa tarta migdałowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b12f849ec8d6-1135a1fbb6d6-KW_31_Pawel_tarta_migdalowa_30175_240719_AB_96122_1250x700.webp)
Chaczapuri z serem i sosem adżika
Klasyka w stylu gruzińskim, czyli ciasto drożdżowe, biały ser, jajko i sos z pieczonej papryki połączone w tradycyjnym chaczapuri: pysznym placku prosto z pieca! Musisz spróbować!
![Chaczapuri z serem i sosem adżika](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/331646761ed1-7aa94be29fab-KW24-2019-KAROL-chaczapuri-250x700.webp)
Ciasto banoffee
Ciasto banoffee z pewnością zyska fanów zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych! Spód z czekoladowej granoli i banany w karmelu – brzmi pysznie!
![Ciasto banoffee](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0af9a136c390-ee9b429a5728-KW22_miniaturyPL_1250x700.webp)
Tarta marchewkowo-jabłkowa
Jak nie marnować resztek w kuchni? Za pomocą tego przepisu Paweł pokaże Wam, jak z pozostałości po soku przygotować pyszną tartę. Sprawdźcie koniecznie!
![Tarta marchewkowo-jabłkowa](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b3b665762198-8b9b2fa05e9b-KW17_pawel_tarta_PL_1250x700.webp)