Typ dania (str. 7) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Ciasto śliwkowe „Topielec”
Sezon na śliwki kojarzy się z zapachem wypieków! Sięgnij po przepis Pawła i przygotuj wyjątkowe ciasto drożdżowe z kruszonką i nadzieniem śliwkowym.
![Ciasto śliwkowe „Topielec”](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3dae7b1f3691-b4a460def216-PAWEL_KW32_26614_SLIWKOWE_CIASTO_TOPIELEC_180726_MA_9434.webp)
Ciasto o smaku coli
Cola i czekolada? Odważne połączenie! Paweł sięgnął po oba składniki, by przygotować dla Was wyjątkowe ciasto. Koniecznie sprawdźcie, jak smakuje!
![Ciasto o smaku coli](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5f3054d16f59-c2d3682fa4aa-KW29_PAWEL_26377_TORT_COLA_180629_MA_8324_rgb_ok.webp)
Maślane rogaliki
Sięgnij po przepis Pawła na maślane rogaliki i ciesz się prostotą domowych wypieków. Smakują i pachną wybornie!
![Maślane rogaliki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c12dc00261dc-23a48d6a7edd-KW24_Pawel-Malecki-_rogaliki_26197_250518_MJ0945_rgb_ok.webp)
Sernik z rabarbarem
Słodko-kwaśny smak dzieciństwa zamknięty w pysznym serniku z rabarbarem. Upiecz ciasto z przepisu od Darii, zanim skończy się wiosna!
![Sernik z rabarbarem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/703ab52e927f-d6e70f815684-71_Sernik_z_rabarbarem_278_BEZ_GLUTENU_D_1250x700.webp)
Ciasteczka migdałowe
Słodkie i kruche historie z ogrodu? Tylko według przepisu Darii na ciasteczka migdałowe z cukrem różanym!
![Ciasteczka migdałowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/911b85f3fb29-c85b3a74cb2e-70_Ciasteczka_migdalowe_274_BEZ_GLUTENU_D_1250x700.webp)
Pizza z cukinią
Sięgnij po barwy włoskiej flagi – cukinię, pomidory i kozi ser, które dopełnią smaku doskonałej pizzy przygotowanej według przepisu Karola.
![Pizza z cukinią](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6ecb52f1144a-9829c1902fa6-66_Pizza_z_cukinia_266_BEZ_GLUTENU_K_1250x700.webp)
Chlebek bezglutenowy, ryżowy
Lekki, smaczny i pełen ziaren – bezglutenowy chlebek z mąki ryżowej. Przygotuj ciasto według przepisu Darii i patrz, jak rośnie!
![Chlebek bezglutenowy, ryżowy](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/47d4f4423ccc-8e93099febc2-64_Chlebek_ryzowy_261_BEZ_GLUTENU_D_1250x700.webp)
Zielone falafele z sosem tahini
Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku falafele doskonale smakują z sosem tahini. Wypróbuj przepis Kingi!
![Zielone falafele z sosem tahini](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/347adc621aa7-72c0b57a752f-BS_Kinga-Paruzel-_Falafel_25944_20042018_MJ0314_rgb_ok.webp)
Lekki bigos z suszonymi morelami
Szukasz pomysłu na lekki bigos? Wypróbuj przepis Darii na bigos z dodatkiem imbiru, curry i suszonych owoców.
![Lekki bigos z suszonymi morelami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/3edae8c8c8e7-211fd1023793-44_Lekki_bigos_z_suszonymi_morelami_185_FIT_D_1250x700.webp)
Chleb z pastą z serka koziego
Domowy chleb z mąki pełnoziarnistej, doskonale smakuje z aromatyczną pastą z serka koziego!
![Chleb z pastą z serka koziego](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/16ed3f5ff5cd-e8d70e5a8444-47_Chleb_z_pasta_z_serka_koziego_207_BEZ_LAKTOZY_D_1250x700.webp)
Calzone orkiszowe
Calzone, to nic innego, jak duży pieróg z ciasta drożdżowego – tutaj w wersji z mąki orkiszowej z nadzieniem grzybowym!
![Calzone orkiszowe](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8d172866cf8c-2f122b37c97b-21_Calzone_orkiszowe_116_WEGANIZM_D_1250x700.webp)
Cronuty
Połączenie croissanta i donuta, czyli cronut! Paweł pokaże Ci, jak przygotować ten popularny deser.
![Cronuty](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fd61c50cea6f-1baba0b0a192-KW16_PAWEL_Cronaty_25700_230318_AB_11292_rgb_ok.webp)