Typ dania (str. 72) - przepisy i pomysły
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Caponata – przepis
Przekąska warzywna na ciepło lub zimno – idealna na kanapki lub grzanki! Wypróbuj przepis Kingi na caponatę inspirowaną kuchnią sycylijską!
Najlepsze minipączki
Jak uczcić tłusty czwartek? Przygotuj minipączki z pełnoziarnistej mąki z dodatkiem serka homogenizowanego według przepisu Pawła Małeckiego!
Faszerowane bataty
Wegański przepis na kolorowe i pyszne danie – bataty faszerowane warzywami z kremowym sosem orzechowym i chrupiącym tofu! Wypróbuj!
Miniserniczki bez laktozy
Przez żołądek do serca z walentynkowym przepisem Kingi na serniczki bez laktozy! Wypróbuj łatwy w przygotowaniu przepis!
Ajwar
Ajwar – pasta warzywna, wyśmienita zarówno do kanapek, jak i mięs. Przygotuj ją w domu według świetnego przepisu Darii!
Burrata z pesto z rukoli
Siostra mozzarelli – burrata – w odsłonie z pesto z rukoli i prażonej cebuli. Podaj ją koniecznie z aromatycznymi grzankami!
Batony czekoladowe z granatem
Łatwy przepis na wyśmienitą przekąskę - czekolada mleczna, biała, pestki granatu i chrupiące karmelizowane migdały. Wypróbuj!
Ciasto kawowe z kremem z awokado
Połączenie kawy i awokado w deserze? Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się jakie to pyszne!
Gulasz z batatów
Wypróbuj nową, wegetariańską wersję gulaszu, w której główną rolę odgrywają bataty. To pyszne połączenie!
Japońskie placki warzywne - okonomiyaki
Przemyć do swojej kuchni trochę Japonii i przygotuj warzywne placuszki z dodatkiem chili i jogurtowym sosem!
Steki z kalafiora z sałatką z jarmużu
Warzywne steki? To możliwe! Wypróbuj przepis Kingi i przygotuj pyszne steki z kalafiora!
Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!