Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser lub blender o dużej mocy z funkcją kruszenia lodu
- wysokie szklanki
- metalowe lub papierowe słomki
- obieraczkę do warzyw lub nożyk do julienne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NAPOJU
Ogórki pokrojone na mniejsze kawałki, lód, syrop i wodę łączymy w naczyniu miksera lub blendera z sokiem wyciśniętym z cytryn. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą.
KROK 2: PODAJEMY NAPÓJ
Gotową agua frescę przelewamy do wysokich szklanek. Z wierzchu dekorujemy listkami świeżej mięty i ogórkiem pokrojonym za pomocą obieraczki (lub nożyka do julienne) w cienkie, podłużne paski. Podajemy od razu.
WSKAZÓWKA! Ogórek możemy łączyć z melonem lub arbuzem – napój w nowej odsłonie będzie równie pyszny!
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Nuggetsy z kurczaka
- Ryba po japońsku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sałatka gyros
- Ryba z piekarnika
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Burek ze szpinakiem
- Kutia
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Uszka z grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)