Ogórkowa agua fresca

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • mikser lub blender o dużej mocy z funkcją kruszenia lodu
  • wysokie szklanki
  • metalowe lub papierowe słomki
  • obieraczkę do warzyw lub nożyk do julienne

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NAPOJU

Ogórki pokrojone na mniejsze kawałki, lód, syrop i wodę łączymy w naczyniu miksera lub blendera z sokiem wyciśniętym z cytryn. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą.

KROK 2: PODAJEMY NAPÓJ

Gotową agua frescę przelewamy do wysokich szklanek. Z wierzchu dekorujemy listkami świeżej mięty i ogórkiem pokrojonym za pomocą obieraczki (lub nożyka do julienne) w cienkie, podłużne paski. Podajemy od razu.

WSKAZÓWKA! Ogórek możemy łączyć z melonem lub arbuzem – napój w nowej odsłonie będzie równie pyszny! 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!