
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser lub blender o dużej mocy z funkcją kruszenia lodu
- wysokie szklanki
- metalowe lub papierowe słomki
- obieraczkę do warzyw lub nożyk do julienne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NAPOJU
Ogórki pokrojone na mniejsze kawałki, lód, syrop i wodę łączymy w naczyniu miksera lub blendera z sokiem wyciśniętym z cytryn. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą.
KROK 2: PODAJEMY NAPÓJ
Gotową agua frescę przelewamy do wysokich szklanek. Z wierzchu dekorujemy listkami świeżej mięty i ogórkiem pokrojonym za pomocą obieraczki (lub nożyka do julienne) w cienkie, podłużne paski. Podajemy od razu.
WSKAZÓWKA! Ogórek możemy łączyć z melonem lub arbuzem – napój w nowej odsłonie będzie równie pyszny!
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl bananowy
Za pomocą miksera możesz wyczarować pyszny koktajl z lodami i bananami – idealne letnie orzeźwienie.

Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.

Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!

Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.

Komentarze (0)