Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- mikser lub blender o dużej mocy z funkcją kruszenia lodu
- wysokie szklanki
- metalowe lub papierowe słomki
- obieraczkę do warzyw lub nożyk do julienne
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI NAPOJU
Ogórki pokrojone na mniejsze kawałki, lód, syrop i wodę łączymy w naczyniu miksera lub blendera z sokiem wyciśniętym z cytryn. Całość dokładnie miksujemy, aż składniki się połączą.
KROK 2: PODAJEMY NAPÓJ
Gotową agua frescę przelewamy do wysokich szklanek. Z wierzchu dekorujemy listkami świeżej mięty i ogórkiem pokrojonym za pomocą obieraczki (lub nożyka do julienne) w cienkie, podłużne paski. Podajemy od razu.
WSKAZÓWKA! Ogórek możemy łączyć z melonem lub arbuzem – napój w nowej odsłonie będzie równie pyszny!
Zobacz podobne
przepisy
Koktajl bananowy
Za pomocą miksera możesz wyczarować pyszny koktajl z lodami i bananami – idealne letnie orzeźwienie.
Koktajl brzoskwiniowo-marchewkowy
Słodki owocowy napój o kremowej konsystencji i kuszącym kolorze… a do tego bomba witaminowa! Polecamy na gorące dni.
Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!
Napój marchewkowo-imbirowy z pomarańczą
Marchewka, imbir i pomarańcza to doskonała kompozycja na zimowe dni. Wypróbuj i zaserwuj swoim domownikom.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Pierś kurczaka z bakłażanem
- Tradycyjna pascha wielkanocna
- Ogórki kiszone — przepis tradycyjny
- Przecier z marchewki
- Zielone chia smoothie
- Wegańskie leczo ze śliwką
- Tort z arbuza
- Ciasto czekoladowa chmura
- Grillowany ananas z jogurtem mojito
- Grillowane ziemniaki i pierś kurczaka – pomysł na lunchbox
- Koktajl owocowo-warzywny
- ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU
- Shake czekoladowy z trzech składników
- Sernik na zimno z mango i nasionami chia
- Proste ciasto z truskawkami
- Life changing bread
- Surówka z białej kapusty
- Szparagi w cieście twarogowym z trzech składników
- Kotlety śledziowe
- Drożdżówki z marcepanem i brzoskwiniami
- Szaszłyki z jagnięciny
- Konfitura truskawkowo-porzeczkowa
- Udka perliczki z pomarańczą i rozmarynem
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Gryczane kaszotto z marchewką, nerkowcami i pieczarkami
- Zielony falafel burger
- Uda gęsi z jabłkami i grochem smażonym z kapustą
- Łosoś z salsą z botwinki i maślanymi szparagami
- Chlebek z pesto i kabanosami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)