Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- sitko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY GRZANIEC
Wino łączymy z cukrem w dużym garnku. Dodajemy pomarańcze i jabłko – pokrojone w plasterki, imbir pokrojony w talarki oraz przyprawy: goździki, cynamon, ziele angielskie i anyż.
Gotujemy na małym ogniu, uważając, by nie zagotować całości. Przez pierwsze 10 minut gotowania od czasu do czasu mieszamy grzaniec, aż cukier się rozpuści, a następnie gotujemy całość kolejne 30 minut.
KROK 2: PODAJEMY GRZANIEC
Gotowy grzaniec bezalkoholowy przelewamy przez sitko do dużych kubków. Dekorujemy pomarańczą pokrojoną w plastry i gałązkami rozmarynu.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ryżowe krokiety z mozzarellą i pieczarkami
- Lekka pianka pomarańczowa
- Zupa harira
- Żelki pomarańczowo-marchewkowe
- Zupa z groszku i pomarańczy z grzankami z cebulką
- Rosół z makaronem
- Zupa z topinamburu z sałatką
- Pieczone jabłka z bakaliami
- Idealne jajka na Wielkanoc
- Hiszpańska zupa z soczewicy
- Wegańskie ciasto z rabarbarem
- Tort jeżynowy z czerwoną porzeczką
- Złote mleko
- Herbata imbirowo-pomarańczowa
- Nalewka z głogu
Komentarze (3)
990 dni temu
Ludzie, jedna rzecz wam powiem. Nie kupujcie wina bezalkolowego!!! Obojetnie gdzie. Czy w Lidlu czy gdzie indziej. Wino nie zostalo stworzone do tego, by byc bezalkoholowym. Smak wina bezalkoholowego jest po prostu STRASZNY, jedna wielka tragedia i porazka!!! Taki napoj mozna zrobic z sokiem winogronowym.
odpowiedz
912 dni temu
Bzdury. Jeśli ktoś nie może / nie chce pić alkoholu, to w końcu ma alternatywę do bezalkoholowych piw ;)
759 dni temu
Dla mnie wino bezalkoholowe jest jedyne jakie jestem w stanie przełknąć i może mi smakować. To samo z piwem. Tylko zerówka nadaje się do wypicia. Alkoholowe są wstrętne i od razu czuć w nich alkohol, co psuje smak. Pijąc cokolwiek najpierw to smakuję a nie wlewam w siebie litry, żeby tylko się nachlać i mieć głupi łeb. Nawet zwykła woda ma różne smaki i nie każda mi smakuje ani nie wypiję. Musi być smaczna a nie byle jaka.