Złoty sernik z kiwi

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
  • blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
  • papier do pieczenia
  • blender

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA

Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.

KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA

Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ

Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.

KROK 4: PODAJEMY SERNIK

Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Paweł Małecki

Sernik na zimno

Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!

Sernik na zimno
Przepis zawiera materiał wideo

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:30 liczba porcji: 6 ten przepis nie jest wegetariański

Paweł Małecki

Sernik z wiśniami

Klasyczne ciasto z dodatkiem soczystych wiśni udekorowane pianą z białek i cukrem pudrem. Smak, którego się nie zapomina!

Sernik z wiśniami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 8 ten przepis jest wegetariański

Sernik czekoladowy

Sernik czekoladowy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 ten przepis nie jest wegetariański

Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 2:00 ten przepis nie jest wegetariański

Sernik z malinami

Sernik z malinami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    1095 dni temu
    Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1094 dni temu
    Tak, możesz wykorzystać miód zamiast syropu klonowego.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!