
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
- blender
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA
Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.
KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
KROK 4: PODAJEMY SERNIK
Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Ciasto marchewkowe
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Burek ze szpinakiem
- Ryba po japońsku
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Makówki śląskie
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Piernik świąteczny
- Klasyczna sałatka grecka
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (2)
1205 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
Odpowiedz
1205 dni temu
Tak, możesz wykorzystać miód zamiast syropu klonowego.