Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
- blender
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA
Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.
KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
KROK 4: PODAJEMY SERNIK
Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Ciasto marchewkowe
- Kutia
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Sałatka gyros
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ryba po japońsku
- Kapusta z grochem
- Uszka z grzybami
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
892 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
odpowiedz
892 dni temu
Tak, możesz wykorzystać miód zamiast syropu klonowego.