Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- piekarnik rozgrzany do temperatury 160°C
- blachę do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm
- papier do pieczenia
- blender
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA SPÓD SERNIKA
Ciasteczka łączymy z cynamonem i solą w naczyniu blendera. Miksujemy bardzo drobno. Dodajemy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc plastyczną masę.
KROK 2: PODPIEKAMY SPÓD SERNIKA
Masę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy z wierzchu. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160°C na czas przygotowywania masy serowej.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej łączymy i dokładnie mieszamy w dużej misce. Masę przekładamy na podpieczony spód. Pieczemy ok. 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160°C.
KROK 4: PODAJEMY SERNIK
Upieczony sernik odstawiamy do wystudzenia. Z wierzchu dekorujemy kiwi pokrojonymi w plasterki, listkami świeżej mięty i solonymi precelkami.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik na zimno
- Torcik „Włoskie wspomnienie” z nutą pomarańczy
- Sernik z malinami na serku mascarpone
- Sorbet kiwi na patyku
- Sernik na kruchym cieście z bezą
- Sernik z kajmakiem i migdałami
- Sernik czekoladowy
- Sernik dyniowy na korzennym spodzie
- Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
- Tort marchewkowo-dyniowy
- Spaghetti puttanesca
- Proste wegańskie brownie z malinami
- Makaron ryżowy z kurczakiem i warzywami smażony w woku
- Zupa pieczarkowa z gnocchi
- Bożonarodzeniowe ciasto gruszkowo-marcepanowe
- Faszerowane cygaretki z łososia
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Dżem z włoskich śliwek
- Ciasto wegańskie z kremem kokosowym i mango
- Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
- Brioszki col tuppo w stylu sycylijskim
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Suflet Salzburger Nockerl z konfiturą żurawinową
- Tacos z jackfruitem w stylu carnitas
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Frittata z boczkiem i młodą kapustą
- Jajko w chlebie – pomysł na śniadanie
- Muffinki ze śliwkami
- Tosty francuskie z lodami i sałatką owocową
- Marynowane pieczarki w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
870 dni temu
Czy syrop klonowy można zastąpić miodem?
odpowiedz
870 dni temu
Tak, możesz wykorzystać miód zamiast syropu klonowego.