Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ciasto:
Margarynę posiekać nożem i zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić na 2 części (3/4 i 1/4). Mniejsza cześć włożyć do zamrażalnika. Formę posmarować margaryna i posypać bułką tarta. Włożyć ciasto (większa część) nakłuć widelcem na całej powierzchni i piec około 10 minut w temp. 180 stopni.
Masa serowa:
Masło utrzeć na puszysta masę, dodać cukier puder, żółtka i jajko. Pod koniec ucierania dodać ser i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masa białkowa:
Białka ze szczypta soli ubić na sztywna piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder.
Na wystudzone ciasto wyłożyć masę serowa, na masę serowa wyłożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, a piane z białek ułożyć na brzoskwiniach. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę ciasta.
Piec w temp. 150 stopni przez godzinę, następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec pól godziny.
Komentarze (1)
459 dni temu
Margaryna ??? Feee
odpowiedz