Sernik z brzoskwiniami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ciasto: Margarynę posiekać nożem i zagnieść z pozostałymi składnikami. Podzielić na 2 części (3/4 i 1/4). Mniejsza cześć włożyć do zamrażalnika. Formę posmarować margaryna i posypać bułką tarta. Włożyć ciasto (większa część) nakłuć widelcem na całej powierzchni i piec około 10 minut w temp. 180 stopni. Masa serowa: Masło utrzeć na puszysta masę, dodać cukier puder, żółtka i jajko. Pod koniec ucierania dodać ser i budyń. Wszystko dokładnie wymieszać. Masa białkowa: Białka ze szczypta soli ubić na sztywna piane, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Na wystudzone ciasto wyłożyć masę serowa, na masę serowa wyłożyć odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie, a piane z białek ułożyć na brzoskwiniach. Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę ciasta. Piec w temp. 150 stopni przez godzinę, następnie zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec pól godziny.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Gość Gość
    459 dni temu
    Margaryna ??? Feee

    odpowiedz

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!