
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- tortownicę o średnicy ok. 24 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 150°C
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było dość miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Ciastka bezglutenowe rozdrabniamy i mieszamy z miękkim masłem. Następnie przekładamy je na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię. Spód odkładamy do lodówki, aby delikatnie stwardniał.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Całość blendujemy na dość gładką i płynną masę, którą następnie przelewamy do tortownicy.
KROK 3: PIECZEMY TARTĘ
Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Tartę pieczemy przez ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp. 150°C. Upieczone ciasto studzimy przez pierwsze 15 minut w wyłączonym i uchylonym piekarniku, aby jak najmniej opadło. Następnie studzimy je całkowicie.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy ciasta lekko przypieczone od góry, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia zwiększyć temperaturę do 180°C.
KROK 4: DEKORUJEMY TARTĘ
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy je wraz z jeżynami i borówkami na wystudzonej tarcie. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne
przepisy
Klasyczny sernik
Puszysty, aksamitny i wychodzi za każdym razem! Upiecz sernik idealny z przepisu Pawła i zaskocz swoich najbliższych!

Sernik na zimno
Prosty śmietankowy sernik na chrupiącym spodzie bez pieczenia! Najlepszy deser na gorące letnie dni!

Sernik czekoladowy
Pyszny przepis na sernik o czekoladowym smaku według przepisu Pawła Małeckiego!

Pistacjowy sernik baskijski
Kremowy i rozpływający się w ustach sernik o lekko waniliowym smaku z pistacjowymi dodatkami. Spróbuj go raz, a już nigdy nie przygotujesz innego sernika!


Zobacz przepisy
na lato
- Rwany chlebek ziołowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Koszyczki z ciasta filo z kremem i owocami
- Ryż smażony z warzywami i jajkiem
- Chlebek bananowy
- 3 przepisy na babeczki z kubka
- Lody tajskie
- Czekoladowe ciasto z mascarpone – szybki przepis
- Kotlety siekane z kurczaka
- Grillowana cukinia
- Pinsa verde
- Szybkie ciasto w 20 minut
- Sos słodko-kwaśny
- Jak zrobić klasyczne pesto z bazylii?
- Wrap z łososiem i warzywami
- Makaron z serem burrata
- Pizza z tortilli
- Pieczone ziemniaki z kiełbasą i cukinią
- Domowa pasta jajeczna
- Sos do pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)