Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
 - tortownicę o średnicy ok. 24 cm
 - papier do pieczenia
 - piekarnik rozgrzany do temp. 150°C
 
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było dość miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Ciastka bezglutenowe rozdrabniamy i mieszamy z miękkim masłem. Następnie przekładamy je na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię. Spód odkładamy do lodówki, aby delikatnie stwardniał.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Całość blendujemy na dość gładką i płynną masę, którą następnie przelewamy do tortownicy.
KROK 3: PIECZEMY TARTĘ
Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Tartę pieczemy przez ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp. 150°C. Upieczone ciasto studzimy przez pierwsze 15 minut w wyłączonym i uchylonym piekarniku, aby jak najmniej opadło. Następnie studzimy je całkowicie.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy ciasta lekko przypieczone od góry, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia zwiększyć temperaturę do 180°C.
KROK 4: DEKORUJEMY TARTĘ
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy je wraz z jeżynami i borówkami na wystudzonej tarcie. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Makowiec japoński
 - Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Burek ze szpinakiem
 - Spaghetti carbonara
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Ciasto na pierogi
 - Kutia
 - Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
 - Świąteczne pierniczki
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Jajka na miękko
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Sernik pistacjowy
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Ciasto marchewkowe
 
                Przepisy według 
                składników
            
            
        Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)