Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- rozdrabniacz
- tortownicę o średnicy ok. 24 cm
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temp. 150°C
Przygotuj wcześniej:
Masło wyjmij z lodówki, aby w momencie użycia było dość miękkie.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SPÓD
Ciastka bezglutenowe rozdrabniamy i mieszamy z miękkim masłem. Następnie przekładamy je na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy powierzchnię. Spód odkładamy do lodówki, aby delikatnie stwardniał.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ SEROWĄ
Wszystkie składniki masy serowej przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Całość blendujemy na dość gładką i płynną masę, którą następnie przelewamy do tortownicy.
KROK 3: PIECZEMY TARTĘ
Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne z wodą. Tartę pieczemy przez ok. 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp. 150°C. Upieczone ciasto studzimy przez pierwsze 15 minut w wyłączonym i uchylonym piekarniku, aby jak najmniej opadło. Następnie studzimy je całkowicie.
WSKAZÓWKA! Jeśli lubimy ciasta lekko przypieczone od góry, możemy na ostatnie 10 minut pieczenia zwiększyć temperaturę do 180°C.
KROK 4: DEKORUJEMY TARTĘ
Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy je wraz z jeżynami i borówkami na wystudzonej tarcie. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Makowiec japoński
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Burek ze szpinakiem
- Spaghetti carbonara
- Klasyczna sałatka grecka
- Ciasto na pierogi
- Kutia
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Świąteczne pierniczki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Jajka na miękko
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sernik pistacjowy
- Golonka pieczona po bawarsku
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciasto marchewkowe
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)