Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- airfryer
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: GOTUJEMY JAJKA
6 jajek gotujemy na twardo (przez ok. 8 minut od zagotowania się wody), obieramy, studzimy i przekrawamy w poprzek na pół. Następnie wydrążamy żółtka i przekładamy je do miski.
KROK 2: SMAŻYMY BIAŁKA W PANIERCE
Ostatnie jajko bełtamy i dokładnie obtaczamy w nim białka. Następnie panierujemy je w bułce tartej i smażymy przez ok. 8 minut w airfryerze rozgrzanym do 180°C. Gotowe białka studzimy.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY FARSZ
Szczypiorek dość drobno kroimy. Żółtka rozgniatamy widelcem i łączymy z tuńczykiem, majonezem i musztardą, doprawiając farsz solą i pieprzem do smaku.
KROK 4: FASZERUJEMY I PODAJEMY JAJKA
Przestudzone panierowane białka nadziewamy farszem. Tak przygotowane przekąski przechowujemy w lodówce przez ok. 1 godzinę, aby nabrały najlepszego smaku.
WSKAZÓWKA! Bezpośrednio przed podaniem jajka warto udekorować odrobiną szczypiorku.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Nuggetsy z kurczaka
- Boczek pieczony
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Makowiec japoński
- Burek ze szpinakiem
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Sałatka gyros
- Makówki śląskie
- Ciasto marchewkowe
- Ryba z piekarnika
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
- Śledzie po kaszubsku
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ryba po japońsku
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania

Komentarze (0)