
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- dwie patelnie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: SMAŻYMY KIEŁBASĘ I BOCZNIAKI
Białą kiełbasę przekrawamy wzdłuż na pół, a boczniaki rwiemy na niewielkie kawałki. Na patelniach rozgrzewamy olej. Na jednej z patelni wykładamy białą kiełbasę, płaską stroną do dna, a na drugą przekładamy boczniaki. Kiełbasę z obu stron smażymy na złoty kolor, a boczniaki aż będą rumiane i chrupiące (często mieszając), pod koniec podlewając je odrobiną sosu sojowego.
KROK 2: SMAŻYMY KAPUSTĘ
Kapustę pak choi kroimy w ćwiartki i następnie każdą z ćwiartek przekrawamy na pół. Podsmażamy na patelni, na której smażyliśmy kiełbasę.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI NA SOS
Czosnek i papryczkę chili kroimy w cienkie plastry. Imbir dość drobno siekamy. W misce mieszamy sos teriyaki, olej sezamowy, pozostały sos sojowy oraz skórkę i sok z limonki. Następnie do sosu wlewamy ok. ¼ szklanki wody. Całość ponownie mieszamy.
KROK 4: PODGRZEWAMY SOS
Na patelni krótko podsmażamy czosnek, a kiedy zacznie pachnieć, dodajemy do niego chili oraz imbir i całość zalewamy sosem. Sos podgrzewamy na małym ogniu, aż delikatnie się zredukuje. Następnie na patelnię przekładamy kiełbasę i podgrzewamy ją w sosie, aby dokładnie się nim pokryła.
KROK 5: PODAJEMY DANIE
Kiełbasę przekładamy na talerz, delikatnie skrapiamy sosem i oprószamy kolendrą. Na talerz dodajemy kapustę pak choi. Danie skrapiamy sosem i posypujemy chrupiącymi boczniakami wymieszanymi z kolendrą.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Śledzie po kaszubsku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Łazanki
- Przekąski sylwestrowe
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makówki śląskie
- Sernik pistacjowy
- Jajka na miękko
- Mini burgery
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Nuggetsy z kurczaka
- Domek z piernika
- Śledź w oleju
- Guacamole
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)