Boże Narodzenie - Dania główne - przepisy i pomysły (str. 4):
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Wolno pieczona karkówka w przyprawach korzennych
Jej wyjątkowy, korzenny smak zawdzięczamy doskonałej marynacie i długiemu pieczeniu. Wykorzystaj świąteczny czas, by podać bliskim karkówkę według przepisu Karola Okrasy!
Pierogi z suszonymi śliwkami
Słodkie smaki i świąteczne aromaty połączą się w pierogach Pawła! Sprawdź, jak przygotować śliwkowe nadzienie i migdałową okrasę!
Śledzie w śmietanie
Tradycyjny, lecz wciąż odsłaniany na nowo: śledź, którego przygotowujemy od pokoleń i na wiele okazji. Odśwież znany przepis – pójdź za pomysłem Darii, sięgając po mango, chili i miód.
Lekki bigos z suszonymi morelami
Szukasz pomysłu na lekki bigos? Wypróbuj przepis Darii na bigos z dodatkiem imbiru, curry i suszonych owoców.
Pierogi z kaczką
Wypróbuj przepis na pierogi z aromatycznym farszem z mięsem kaczki i żurawiną!
Calzone orkiszowe
Calzone, to nic innego, jak duży pieróg z ciasta drożdżowego – tutaj w wersji z mąki orkiszowej z nadzieniem grzybowym!
Wigilijne pierogi
Poznaj przepis na klasyczne pierogi z farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów!
Faszerowana indyczka
Indyczka w nowoczesnym wydaniu pachnie limonką i tymiankiem! Poznaj świąteczny przepis Darii.
Kaczka w sosie jabłkowo-musztardowym
Karol Okrasa wie, jak upiec kaczkę, aby była chrupiąca i delikatna! Spróbuj i Ty!
Pieczona łopatka w kremowym sosie grzybowym
Kruche mięso i kremowy sos grzybowy to doskonały pomysł na obiad na co dzień i od święta.
2 sposoby na kaczkę i mandarynki
Prawie identyczne składniki i dwa dania o innym smaku? To możliwe!
Krokiety z kapustą i grzybami – przepis
Chrupiące naleśniki w panierce wypełnione farszem z kiszonej kapusty i pieczarek. Zobacz, jak przygotować krokiety!