
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
- sitko
KROK 1: NAMACZAMY ŚLEDZIE
Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Odcedzamy na sitku i kroimy na mniejsze kawałki.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS
Papryczkę chili, szalotki, kolendrę drobno siekamy. Mango kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze śmietaną. Siekamy i dodajemy kmin rzymski, miód, sok z limonki, orzeszki rozdrobnione w moździerzu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śledzie podajemy z sosem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Grillowany śledź z kaszą orkiszową i surówką z fenkułu
Spróbuj grillowanych śledzi z sypką kaszą i surówką z fenkułu i cukinii!

Śledź z sałatką selerowo-jabłkową
Oryginalna sałatka ze smażonym śledziem, jabłkiem, selerem i aromatyczną skórką z pomarańczy!

Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!

Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
Wyrazisty smak ryby wzbogacony grzybowym aromatem z dodatkiem pikantnej sałatki z ziemniaków.


Komentarze (2)
716 dni temu
Moje ulubione śledzie!
odpowiedz
1819 dni temu
Witam. Nie ukrywam że wygląd powala - mało zachęcający. Już lepiej samego śledzia położyć. Ktoś ma niby ambicje na bycie jak kucharz z gwiazdką Michelin - ale niestety.
odpowiedz
zobacz wszystkie