Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • moździerz
  • sitko

KROK 1: NAMACZAMY ŚLEDZIE

Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Odcedzamy na sitku i kroimy na mniejsze kawałki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Papryczkę chili, szalotki, kolendrę drobno siekamy. Mango kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze śmietaną. Siekamy i dodajemy kmin rzymski, miód, sok z limonki, orzeszki rozdrobnione w moździerzu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śledzie podajemy z sosem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram