Śledzie w śmietanie

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ

  • moździerz
  • sitko

KROK 1: NAMACZAMY ŚLEDZIE

Śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Odcedzamy na sitku i kroimy na mniejsze kawałki.

KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY SOS

Papryczkę chili, szalotki, kolendrę drobno siekamy. Mango kroimy w kostkę. Składniki mieszamy ze śmietaną. Siekamy i dodajemy kmin rzymski, miód, sok z limonki, orzeszki rozdrobnione w moździerzu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Śledzie podajemy z sosem.

 

 

Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Asia Asia
    716 dni temu
    Moje ulubione śledzie!

    odpowiedz

  • Mikołaj Mikołaj
    1819 dni temu
    Witam. Nie ukrywam że wygląd powala - mało zachęcający. Już lepiej samego śledzia położyć. Ktoś ma niby ambicje na bycie jak kucharz z gwiazdką Michelin - ale niestety.

    odpowiedz

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!