
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
- sznurek
Krok 1: Doprawiamy śledzie
Śledzie płuczemy, osuszamy i doprawiamy z obu stron solą i mielonym białym pieprzem. Do środka każdej ryby wkładamy plastry limonki i pokrojone pieczarki. Zawijamy w folię i co najmniej na godzinę odkładamy do lodówki. Ze śledzi zdejmujemy folię. Papier do pieczenia składamy dwukrotnie, żeby uzyskać pasek o szerokości ok. 1,5 cm, do środka wkładamy sznurek, a następnie oplatamy rybę jak prezent.
Krok 2: Przygotowujemy surówkę
Szatkujemy fenkuł i cukinię. Przygotowujemy sos winegret z oliwy, soku z pomarańczy i limonki, soli, pieprzu. Warzywa polewamy przygotowanym sosem, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek.
Krok 3: Gotujemy kaszę
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu (na sypko).
Krok 4: Smażymy śledzie
Oliwę i masło rozgrzewamy na patelni grillowej. Śledzie smażymy z obu stron (aż do zrumienienia). Podajemy z kaszą i surówką z fenkułu i cukinii.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Kutia
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Zupa grzybowa z makaronem
- Uszka z grzybami
- Śledzie po kaszubsku
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ciasto marchewkowe
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Przekąski sylwestrowe
- Świąteczne pierniczki
- Mini burgery
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Spaghetti carbonara
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto na pierogi
- Jajka na miękko
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)