Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- patelnię grillową
- sznurek
Krok 1: Doprawiamy śledzie
Śledzie płuczemy, osuszamy i doprawiamy z obu stron solą i mielonym białym pieprzem. Do środka każdej ryby wkładamy plastry limonki i pokrojone pieczarki. Zawijamy w folię i co najmniej na godzinę odkładamy do lodówki. Ze śledzi zdejmujemy folię. Papier do pieczenia składamy dwukrotnie, żeby uzyskać pasek o szerokości ok. 1,5 cm, do środka wkładamy sznurek, a następnie oplatamy rybę jak prezent.
Krok 2: Przygotowujemy surówkę
Szatkujemy fenkuł i cukinię. Przygotowujemy sos winegret z oliwy, soku z pomarańczy i limonki, soli, pieprzu. Warzywa polewamy przygotowanym sosem, a następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperek.
Krok 3: Gotujemy kaszę
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu (na sypko).
Krok 4: Smażymy śledzie
Oliwę i masło rozgrzewamy na patelni grillowej. Śledzie smażymy z obu stron (aż do zrumienienia). Podajemy z kaszą i surówką z fenkułu i cukinii.
Zobacz podobne
przepisy
Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Doskonały tatar z marynowanego śledzia – szybki i smaczny pomysł na przystawkę autorstwa Doroty Wellman!
Śledź w boczku z prażoną cebulką z rodzynkami
Smakowite płaty śledziowe owinięte boczkiem, a do tego prażona cebulka z jabłkiem i suszonymi owocami – to musi być pyszne!
Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!
Sałatka ze śledziem, selerem i jabłkiem
Oryginalna sałatka ze smażonym śledziem, jabłkiem, selerem i aromatyczną skórką z pomarańczy!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wieprzowe szaszłyki z surówką indyjską
- Pikantne polędwiczki z zapiekanką z cykorii z serem fontina i mozzarellą
- Sałatka z grillowanych owoców
- Pieczone udka z ziemniakami i białą kapustą
- Gołąbki z kaszą pęczak i grzybami
- Kurczak z farszem orzechowym i śliwkami
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Sałatka z kaszą jęczmienną i zielonymi szparagami
- Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
- Burger z pasztetem i surówką coleslaw
- Masło z miechunką i orzechami pekan
- Krupnik
- Śledzie po kaszubsku
- Sałatka z grillowaną kukurydzą i cukinią
- Remulada
- Wegański awokado burger
- Nowoczesna maczanka w azjatyckim stylu
- Ogórki w stylu kozackim
- Sos słodko-kwaśny
- Lodowe babeczki
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- GOFRY DROŻDŻOWE W STYLU BELGIJSKIM
- Ognisty kebab z marynowaną papryką i pitą
- Przepis na risotto z mięsem mielonym
- Ciasto czekoladowe z białą fasolą i śmietaną truskawkową
- KLASYCZNA KRUSZONKA I ZAPIEKANE BRZOSKWINIE
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
- Klopsiki z kurczaka z czerwoną kapustą
- Różowy makaron z burakami
- Smażone pierogi z twarogiem, ziemniakami i kapustą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)