zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: Płuczemy śledzie

Śledzie moczymy w wodzie wymieszanej z mlekiem. Płyn zmieniamy 3 razy, aby pozbyć się nadmiaru zalewy solnej. Śledzie odcedzamy i kroimy w paski.

KROK 2: Przygotowujemy sos

Jogurt mieszamy z majonezem.

KROK 3: Układamy warstwy sałatki

Śledzie układamy na dnie szklanej miski. Skrapiamy je olejem lnianym, oprószamy pieprzem i posypujemy cebulą pokrojoną w piórka. Przykrywamy sosem. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy w misce. Przykrywamy sosem. Układamy ugotowaną startą marchewkę. Przykrywamy sosem. Układamy ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę. Przykrywamy warstwą sosu. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i układamy w misce. Przykrywamy sosem. Wykładamy ugotowane starte burak i ostatnią porcję sosu. Wierzch posypujemy jajkami pokrojonymi w kosteczkę.

KROK 4: Dekorujemy

Sałatkę wstawiamy na noc do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem dekorujemy szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    30 dni temu
    To jest raczej wolna oranżacja....

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    30 dni temu
    Jak to w kuchni bywa :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram