![Karp pieczony w ziołowej panierce Karp pieczony w ziołowej panierce](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/364e38c5192f-21cf32feab46-KW_51_OKRASA_karp_ziolowa_panierka_31398_301019_MJ_127095_1250x700.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- blender
- blachę do pieczenia
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 185°C
Przygotuj wcześniej:
Filety z karpia wyjmij z lodówki z wyprzedzeniem, by osiągnęły temperaturę pokojową.
Krok 1: KROIMY I DOPRAWIAMY KARPIA
Filety z karpia ze skórą kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy pieprzem. Odkładamy.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY PANIERKĘ
Do naczynia blendera wsypujemy bułkę tartą, płatki owsiane i posiekaną natkę pietruszki. Dodajemy tymianek i żurawiny. Dokładnie blendujemy. Panierkę przesypujemy na talerz.
Krok 3: PANIERUJEMY KARPIA
Do osobnego, głębokiego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Rybę obtaczamy w mące, jajku i ziołowej panierce.
Krok 4: PIECZEMY KARPIA
Karpia w panierce układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 185°C.
W trakcie pieczenia sprawdzamy, czy ryba jest gotowa, nakłuwając ją wykałaczką lub drewnianym szpikulcem.
Krok 5: PODAJEMY KARPIA
Karpia podajemy z cząstkami cytryny. Opcjonalnie oprószamy z wierzchu solą.
Zobacz podobne
przepisy
Karp duszony w kiszonej kapuście
Soczyste płaty ryby połączone z aromatyczną kapustą kiszoną i suszonymi śliwkami. Doskonały polski smak!
![Karp duszony w kiszonej kapuście](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/b904dbd4c232-e4c8956fb3-karp_11833_S_-69409_RGB_960x540.webp)
Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym
Tradycyjny karp w nowoczesnej odsłonie! Niezwykła kompozycja ryby i aromatycznego sosu z suszonych owoców.
![Klopsiki z karpia z suszonymi owocami w sosie piernikowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/2fe9f1d245fe-28ca2f6e27-KW_51_Karol_Klopsiki_z_karpia_z_suszonymi_owocami_960x540_poziom_RGB_GOT.webp)
Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
Niech na Twoim wigilijnym stole zagoszczą pierogi z karpiem i aromatycznym sosem z pomarańczy!
![Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/66f886ed3115-2b305d9c69-KW_51_Pierogi_z_karpiem_i_sosem_korzenno_pomaranczowym_18993_S_366650_RGB_ok_1250x700.webp)
Kotlety mielone z karpia
Kotlety mielone to nie tylko mięsne danie. Można przygotować je również z karpia, tak jak zrobił to Karol!
![Kotlety mielone z karpia](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1fbded0d5dcb-ae19d07252be-RYBY_kotlety_mielone_z_karpia_1250x700.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa rybna z karpia
- Świąteczny karp w ziołowej panierce
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Burgery z karpia z konfiturą z czerwonej cebuli
- Karp w galarecie
- Kotlety mielone z karpia
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Chrupiący kurczak z orzechami pekan
- 3 dania grillowane w folii: łosoś, szparagi i młode ziemniaki
- Sałatka z bakłażanem, fetą i granatem
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Karp pieczony w cebuli
- Roladki z karpia gotowane na parze
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Sernik dyniowy
- Pudding czekoladowy w słoiku
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Carpaccio z kalarepy
- Żeberka z tempehu
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Syrop piernikowy
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Gulasz z jelenia
- Galette z morelami i rozmarynem
- Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
- Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Komentarze (0)