
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- praskę do ziemniaków
Przygotuj wcześniej:
Jajka (5 sztuk) ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia.
Sposób przygotowania:
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KOTLETY
Ugotowane, obrane ze skorupek jajka przekładamy do miski i rozgniatamy za pomocą praski do ziemniaków. Dodajemy pozostałe składniki: bułkę tartą, 1 surowe jajko, posiekany szczypiorek, sól i musztardę. Całość mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc jednolitą masę.
Krok 2: FORMUJEMY KOTLETY
Z tak przygotowanej masy formujemy ok. 5-6 kotletów, mocno ściskając masę w dłoniach. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3: SMAŻYMY KOTLETY
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, ok. 3-4 minut z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki.
Zobacz podobne
przepisy
Kotleciki z tofu
Chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i pełne warzyw: takie są kotleciki z tofu według przepisu Kingi. Przygotuj je na obiad lub na szybką przekąskę!

Kotleciki jajeczne
Ugotowałeś za dużo jajek na śniadanie? Na obiad przyrządź z nich kotleciki z dodatkiem purée z marchwi i sałatą masłową ze śmietaną!

Kotlety z kaszy gryczanej i twarogu
Pyszny sposób na bezmięsne kotlety, które wyczarujesz z twarogu, kaszy i cebuli. Ten smak docenią nie tylko wegetarianie.

Komentarze (2)
511 dni temu
Czy można upiec kotlety w piekarniku?
odpowiedz
510 dni temu
Drogi Gościu, kotlety jajeczne jak najbardziej można upiec w piekarniku. Zalecamy posmarować je delikatnie olejem i piec w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.
zobacz wszystkie