Kotlety jajeczne

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • praskę do ziemniaków

Przygotuj wcześniej:

Jajka (5 sztuk) ugotuj na twardo w lekko osolonej wodzie. Odstaw do wystudzenia.

Sposób przygotowania:

Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA KOTLETY

Ugotowane, obrane ze skorupek jajka przekładamy do miski i rozgniatamy za pomocą praski do ziemniaków. Dodajemy pozostałe składniki: bułkę tartą, 1 surowe jajko, posiekany szczypiorek, sól i musztardę. Całość mieszamy, aż składniki się połączą, tworząc jednolitą masę.

Krok 2: FORMUJEMY KOTLETY

Z tak przygotowanej masy formujemy ok. 5-6 kotletów, mocno ściskając masę w dłoniach. Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.

Krok 3: SMAŻYMY KOTLETY

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu, ok. 3-4 minut z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    511 dni temu
    Czy można upiec kotlety w piekarniku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    510 dni temu
    Drogi Gościu, kotlety jajeczne jak najbardziej można upiec w piekarniku. Zalecamy posmarować je delikatnie olejem i piec w temperaturze 180°C przez ok. 25 minut.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!