
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- siano (opcjonalnie)
Krok 1: SMAŻYMY PIECZARKI
Pieczarki starte na tarce o grubych oczkach przesmażamy na oleju na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Smażymy, aż odparuje z nich płyn.
Dodajemy cebulę, smażymy chwilę i zdejmujemy patelnię z ognia. Pieczarki z cebulą przekładamy do miski.
Krok 2: SIEKAMY JAJKA
Ugotowane na twardo jajka w skorupkach kroimy na pół, a następnie za pomocą łyżeczki oddzielamy je od skorupek. Skorupki odkładamy.
Jajka drobno siekamy i dodajemy do pieczarek. Dodajemy posiekany szczypiorek. Ponownie doprawiamy pieprzem. Mieszamy.
Krok 3: PRZEKŁADAMY FARSZ DO SKORUPEK
Tak przygotowanym farszem obficie wypełniamy skorupki jaj. Farsz delikatnie ugniatamy z wierzchu.
Krok 4: PANIERUJEMY I SMAŻYMY JAJKA
Faszerowane jajka moczymy w jajku roztrzepanym w miseczce, a następnie obtaczamy w bułce tartej od strony farszu.
Smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Farsz powinien stać się rumiany.
Krok 5: PODAJEMY JAJKA
Gotowe jajka podajemy w misce wypełnionej sianem.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane na dwa sposoby i sos wielkanocny
Faszerowane jaja to pyszna przekąska w wykonaniu Doroty. Z sosem wielkanocnym smakują znakomicie!

Smażone jajka w bezglutenowej panierce z sałatką z buraków
Wyjątkową Wielkanoc zapewni nietypowy przepis Darii na jajka smażone i panierowane w orzechach i parmezanie! Wypróbuj!

Kanapka z polędwicą i jajkiem
Coś znacznie więcej niż zwykła bułka z szynką! Wypróbuj przepis Karola na kanapkę z polędwicą i jajkiem w koszulce – sprawdzi się na imprezach, a kolację zamieni w małą ucztę!

Idealne jajka na Wielkanoc
Na miękko, na półtwardo, na twardo – bez względu na to, jakie jajka lubisz najbardziej, Kinga podpowie Ci, jak je ugotować! Z przepisem na majonez z awokado i naturalne barwniki ta Wielkanoc nabierze kolorów i smaku!

Komentarze (3)
794 dni temu
zrobie na nastepne boze narodzenie
odpowiedz
1152 dni temu
A majeranek i czosnek? :-)
odpowiedz
1149 dni temu
Te dwa składniki musiały tu omyłkowo przywędrować z jakiegoś innego wielkanocnego przepisu. Zrobiliśmy już poświąteczne porządki w recepturze, bardzo dziękujemy za czujność! :)
zobacz wszystkie