zobacz film

Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj:

  • tarkę o grubych oczkach
  • siano (opcjonalnie)

Krok 1: SMAŻYMY PIECZARKI

Pieczarki starte na tarce o grubych oczkach przesmażamy na oleju na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Smażymy, aż odparuje z nich płyn.

Dodajemy cebulę, smażymy chwilę i zdejmujemy patelnię z ognia. Pieczarki z cebulą przekładamy do miski.

Krok 2: SIEKAMY JAJKA

Ugotowane na twardo jajka w skorupkach kroimy na pół, a następnie za pomocą łyżeczki oddzielamy je od skorupek. Skorupki odkładamy.

Jajka drobno siekamy i dodajemy do pieczarek. Dodajemy posiekany szczypiorek. Ponownie doprawiamy pieprzem. Mieszamy.

Krok 3: PRZEKŁADAMY FARSZ DO SKORUPEK

Tak przygotowanym farszem obficie wypełniamy skorupki jaj. Farsz delikatnie ugniatamy z wierzchu.

Krok 4: PANIERUJEMY I SMAŻYMY JAJKA

Faszerowane jajka moczymy w jajku roztrzepanym w miseczce, a następnie obtaczamy w bułce tartej od strony farszu.

Smażymy na oleju na rozgrzanej patelni. Farsz powinien stać się rumiany.

Krok 5: PODAJEMY JAJKA

Gotowe jajka podajemy w misce wypełnionej sianem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    115 dni temu
    A majeranek i czosnek? :-)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    113 dni temu
    Te dwa składniki musiały tu omyłkowo przywędrować z jakiegoś innego wielkanocnego przepisu. Zrobiliśmy już poświąteczne porządki w recepturze, bardzo dziękujemy za czujność! :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram