
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- garnek z grubym dnem
Krok 1: Podsmażamy warzywa
Grzyby zalewamy letnią wodą i odstawiamy do namoczenia na ok. 1 godzinę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki, cebulę w kostkę. Imbir ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Olej rozgrzewamy w garnku z grubym dnem. Podsmażamy imbir wraz z curry i kminem rzymskim. Dodajemy czosnek, cebulę i smażymy aż do zeszklenia. Jabłko kroimy w większą, a suszone pomidory w drobną kostkę i dodajemy wraz z namoczonymi grzybami do garnka. Dolewamy sos sojowy.
Krok 2: Dodajemy kapustę do bigosu
Kapustę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Odsączamy i siekamy. Dodajemy ją do garnka razem z morelami pokrojonymi w paseczki i żurawinami. Bigos doprawiamy pozostałymi przyprawami – podsmażamy ok. 2 minut, mieszając. Dolewamy bulion warzywny i dusimy na małym ogniu ok. 1 godziny, aż kapusta stanie się miękka.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Musaka grecka
- Chaczapuri z serem i sosem adżika
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pizza neapolitańska – przepis na klasyczną neapolitanę
- Risotto z cukinią
- Pulpety w sosie własnym
- Gnocchi alla sorrentina – zapiekane gnocchi z pomidorami
- Zapiekanka ziemniaczana
- Spaghetti bolognese
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Chlebek bananowy
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Kartacze z mięsem
- Mac and cheese na dwa sposoby
- Cannelloni z mięsem mielonym - przepis
- Ramen
- Risotto z kurkami — przepis nie tylko na lato
- Kurczak po tajsku
- Ravioli ze szpinakiem — przepis, który pokochasz
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
675 dni temu
Dziś zrobilem LEKKI BIGOS Z SUSZONYMI MORELAMI. Wyszedł genialnie !! Bardzo dobry Polecam i gratuluje pomysłu i przepisu. Pozdrawiam
odpowiedz
1703 dni temu
można Bigos zrobić wcześniej i w słoiku przechowywać w lodówce do wigilii ???
odpowiedz
1701 dni temu
Jak najbardziej. Zakręć szczelnie słoik lub schowaj bigos do pojemnika i przechowaj w zamrażalniku ;)
2067 dni temu
ciekawy przepis, taki jak lubię - bez mięsa:). Właśnie testuję - wynik za godzinę jak udusi się kapusta
odpowiedz