Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • dużą patelnię
  • stolnicę
  • wałek
  • szklankę lub metalowe ringi
  • duży garnek
  • łyżkę cedzakową

 

Krok 1: Przygotowujemy farsz

Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy udka kaczki skórą do dołu. Gdy skórka zrobi się złota, przekładamy mięso do garnka i zalewamy wrzącą wodą. Dodajemy przyprawy i gotujemy tak długo, aż mięso będzie odchodziło od kości. Udka wyjmujemy z wody, oddzielamy mięso i kroimy razem ze skórką na mniejsze kawałki. Czosnek siekamy, cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy je na odrobinie oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso, kaszę, żurawiny, pestki słonecznika i posiekaną kolendrę. Smażymy przez 2 minuty. Studzimy.

Krok 2: Łączymy składniki ciasta

Składniki ciasta łączymy w dużej misce. Dokładnie zagniatamy, aż powstanie jednolita masa. Stolnicę lub blat oprószamy mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3 mm. Szklanką bądź metalowymi ringami wycinamy kółka. Na środku umieszczamy 1 łyżeczkę farszu i przykrywamy drugim krążkiem ciasta. Brzegi dokładnie zlepiamy. W dużym garnku zagotowujemy wodę z odrobiną soli. Pierogi wrzucamy partiami. Gotujemy 30 sekund od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Wyciągamy je z wody łyżką cedzakową.

Krok 3: Przygotowujemy surówkę

Kapustę szatkujemy i mieszamy z pozostałymi składnikami.

Pierogi układamy na surówce. Przyozdabiamy listkami kolendry.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram