Dania główne - Z mięsem - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
Pielmieni to danie uważane za klasyk kuchni udmurckiej i syberyjskiej, które zachwyca swoim wybornym smakiem i różnorodnością. Te małe pierożki, wypełnione aromatycznym farszem (najczęściej mięsnym) podawane z delikatnym sosem, są nieodłączną częścią tradycji kulinarnej Udmurcji, a także innych terenów rosyjskojęzycznych. Jak przyrządzić pyszne pielmieni? Sprawdź nasz przepis!
![Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/fd299a5fc1de-84390a533a4e-pielmieni_1250x700.webp)
Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem
Pierożki wonton to uwielbiane danie kuchni chińskiej. Kinga faszeruje je świetnie doprawionym mięsem z kurczaka i podaje z dodatkiem pikantnego aromatyzowanego oleju. Sprawdź, jak przygotować pierożki wonton w domu!
![Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1c553caae937-115fba710f98-kw49-2023-kinga-paruzel-wontony-z-kurczakiem-i-pikantnym-aromatyzowanym-olejem.webp)
Chinkali z mięsem
Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!
![Chinkali z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c1ee09a0c0c7-82a6ce0a1426-kw49-2023-kinga-paruzel-chinkali-z-miesem.webp)
Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis
Kuchnia ukraińska jest niezwykle ciekawa i mocno zakorzeniona w historii tego kraju. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych i kochanych przez społeczność ukraińską są vareniki, czyli pierogi ukraińskie z bogatym i dość różnorodnym nadzieniem. Jak zrobić pyszne, aromatyczne pierogi ukraińskie? Poznaj przepis na klasyczne vareniki!
![Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c13f6d1353a6-483af2b8a3bf-kw48-2023-lidl-pierogi-ukrainskie-klasyczny-przepis.webp)
Ravioli z mięsem
Ravioli z różnymi nadzieniami to jeden ze specjałów kuchni włoskiej, który pokochali miłośnicy smaku na całym świecie. Jak przygotować pyszne, aromatyczne pierożki z nadzieniem z mięsa i z czym je podać? Poznaj nasz sposób na ravioli z mięsem!
![Ravioli z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/aac9fc13779b-f6646c567f1a-kw42-2023-lidl-ravioli-z-miesem.webp)
Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza i przepysznymi dodatkami to idealne danie na dzień, w którym najdzie Cię ochota na kuchnię inspirowaną Japonią.
![Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/91af13149b53-305555b317d5-kw34-2023-kinga-paruzel-bowl-w-stylu-azjatyckim-z-pierozkami-gyoza.webp)
Piroshki z wołowiną
Przepyszne i pełne aromatycznego nadzienia piroshki to idealna przekąska lub świetny pomysł na obiad. Naprawdę trudno się oprzeć tym smażonym przysmakom z ciasta drożdżowego!
![Piroshki z wołowiną](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/65a8c3be6493-bf1efcdaad9f-kw06-2023-kinga-paruzel-piroshki-z-wolowina.webp)
Pierogi z mięsem
Pierogi z wyjątkowym nadzieniem z wołowiny i udek kurczaka z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych pierogów w stylu kuchni polskiej.
![Pierogi z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/5f99e3ec91f5-be389bb56a36-kw49-2022-pierogi-z-miesem.webp)
![sticker MCC](https://kuchnialidla.pl/img/PL/img/57dc65ab7c45-mcc.webp)
Pierogi z kaczką
Wypróbuj przepis na pierogi z aromatycznym farszem z mięsem kaczki i żurawiną!
![Pierogi z kaczką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6c527651008b-ab1e6cea46da-51_Pierogi_z_kaczka_216_BEZ_LAKTOZY_D_1250x700.webp)
Kartacze z mięsem
Poznaj klasyczny przepis z rodzinnego domu Karola Okrasy! Przygotuj kartacze z mięsem wieprzowym i podprażoną cebulką.
![Kartacze z mięsem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0740c67d77dd-c63f36c6fc52-BS_ONLINE_Karol_Okrasa_KW1_25037_Kartacze_z_miesem_19122017_MJ_-s2199_rgb_ok.webp)
Pierogi ze szpinakiem i krewetkami
Połącz polską i grecką kuchnię! Pierogi z krewetkami, szpinakiem i serem feta sprawdzą się nie tylko od święta!
![Pierogi ze szpinakiem i krewetkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/0ece5b4de9eb-1d7ac5118d-KW_51_Pierogi_z_krewetkami_i-szpinakiem_18993_S_366518_RGB_ok_1250x700.webp)
Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
Niech na Twoim wigilijnym stole zagoszczą pierogi z karpiem i aromatycznym sosem z pomarańczy!
![Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/66f886ed3115-2b305d9c69-KW_51_Pierogi_z_karpiem_i_sosem_korzenno_pomaranczowym_18993_S_366650_RGB_ok_1250x700.webp)
Pierogi z mięsem – przepis
Przepis na pierogi z mięsem ogranicza się zwykle do zaledwie kilku składników. Jednak danie to może różnić się smakiem w zależności od gatunku mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu. Jakie mięso jest więc najlepsze do pierogów z mięsem? Choć zazwyczaj jadamy pierogi z mięsem wieprzowym, to tak naprawdę możemy również pokusić się o przygotowanie pierogów z kurczakiem. Rzadziej przyrządza się farsz na pierogi z mięsem wołowym. Może to wynika z faktu, że nie do końca wiemy, jakie mięso powinniśmy wybrać na pierogi z mięsem. Najczęściej zastanawiamy się, jak zrobić pierogi z mięsem wieprzowym. Gatunek mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu nie jest aż tak istotny jak to, że mięso musi być zmielone. Sprawdźcie, jakie przepisy na pierogi z mięsem mielonym poleca Kuchnia Lidla:
- portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
- dim sum z farszem z mięsa mielonego
Warto również spróbować mięsnej wersji pierogów wigilijnych, tj. pierogów z mięsem i kapustą kiszoną, w których grzyby zostały zastąpione albo uzupełnione mięsem.
Za każdym razem, gdy będzie was nurtować pytanie, jak zrobić pierogi z mięsem, sięgnijcie po porady i wskazówki Kuchni Lidla. Tutaj znajdziecie nie tylko przepis na pierogi z mięsem i kapustą, ale również wiele innych ciekawych inspiracji pierogowych.
Z czym jeść pierogi z mięsem?
Pierogi z mięsem wymagają oczywiście odpowiedniej okrasy, najlepiej w postaci sosu. Jaki sos do pierogów z mięsem jest więc najlepszy? Dodatki należy dobrać pod kątem przepisu. Jeśli decydujecie się na farsz z mięsem wieprzowym lub drobiowym, to sos czosnkowy, ziołowy albo śmietanowy będzie jak najbardziej na miejscu. Z kolei w przypadku pierogów z akcentem kuchni azjatyckiej najlepiej sprawdzi się sos sojowy lub pomidorowy. Uniwersalnym rozwiązaniem okaże się natomiast sos grzybowy. A jeśli nadal macie dylemat, z czym zjeść pierogi z mięsem, to koniecznie zajrzyjcie do Kuchni Lidla, która podsunie wam mnóstwo pomysłów!