Dania główne - Z mięsem - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Empanadas z mielonym mięsem
Wypróbujcie przepis na popularne w Ameryce Południowej pierożki empanadas. Wyrazisty, ostry smak farszu z mielonego mięsa, warzyw i przypraw w połączeniu z wyśmienitym guacamole zachwyci każdego. Do dzieła!
Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
Pielmieni to danie uważane za klasyk kuchni udmurckiej i syberyjskiej, które zachwyca swoim wybornym smakiem i różnorodnością. Te małe pierożki, wypełnione aromatycznym farszem (najczęściej mięsnym) podawane z delikatnym sosem, są nieodłączną częścią tradycji kulinarnej Udmurcji, a także innych terenów rosyjskojęzycznych. Jak przyrządzić pyszne pielmieni? Sprawdź nasz przepis!
Wontony z kurczakiem i pikantnym aromatyzowanym olejem
Pierożki wonton to uwielbiane danie kuchni chińskiej. Kinga faszeruje je świetnie doprawionym mięsem z kurczaka i podaje z dodatkiem pikantnego aromatyzowanego oleju. Sprawdź, jak przygotować pierożki wonton w domu!
Chinkali z mięsem
Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!
Pierogi ukraińskie – klasyczny przepis
Kuchnia ukraińska jest niezwykle ciekawa i mocno zakorzeniona w historii tego kraju. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych i kochanych przez społeczność ukraińską są vareniki, czyli pierogi ukraińskie z bogatym i dość różnorodnym nadzieniem. Jak zrobić pyszne, aromatyczne pierogi ukraińskie? Poznaj przepis na klasyczne vareniki!
Ravioli z mięsem
Ravioli z różnymi nadzieniami to jeden ze specjałów kuchni włoskiej, który pokochali miłośnicy smaku na całym świecie. Jak przygotować pyszne, aromatyczne pierożki z nadzieniem z mięsa i z czym je podać? Poznaj nasz sposób na ravioli z mięsem!
Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza i przepysznymi dodatkami to idealne danie na dzień, w którym najdzie Cię ochota na kuchnię inspirowaną Japonią.
Piroshki z wołowiną
Przepyszne i pełne aromatycznego nadzienia piroshki to idealna przekąska lub świetny pomysł na obiad. Naprawdę trudno się oprzeć tym smażonym przysmakom z ciasta drożdżowego!
Pierogi z mięsem
Pierogi z wyjątkowym nadzieniem z wołowiny i udek kurczaka z dodatkiem aromatycznych warzyw i przypraw. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych pierogów w stylu kuchni polskiej.
Pierogi z kaczką
Wypróbuj przepis na pierogi z aromatycznym farszem z mięsem kaczki i żurawiną!
Kartacze z mięsem
Poznaj klasyczny przepis z rodzinnego domu Karola Okrasy! Przygotuj kartacze z mięsem wieprzowym i podprażoną cebulką.
Pierogi ze szpinakiem i krewetkami
Połącz polską i grecką kuchnię! Pierogi z krewetkami, szpinakiem i serem feta sprawdzą się nie tylko od święta!
Pierogi z mięsem – przepis
Przepis na pierogi z mięsem ogranicza się zwykle do zaledwie kilku składników. Jednak danie to może różnić się smakiem w zależności od gatunku mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu. Jakie mięso jest więc najlepsze do pierogów z mięsem? Choć zazwyczaj jadamy pierogi z mięsem wieprzowym, to tak naprawdę możemy również pokusić się o przygotowanie pierogów z kurczakiem. Rzadziej przyrządza się farsz na pierogi z mięsem wołowym. Może to wynika z faktu, że nie do końca wiemy, jakie mięso powinniśmy wybrać na pierogi z mięsem. Najczęściej zastanawiamy się, jak zrobić pierogi z mięsem wieprzowym. Gatunek mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu nie jest aż tak istotny jak to, że mięso musi być zmielone. Sprawdźcie, jakie przepisy na pierogi z mięsem mielonym poleca Kuchnia Lidla:
- portugalskie rissois mięsne z sałatką z rukoli i orzechów włoskich
- dim sum z farszem z mięsa mielonego
Warto również spróbować mięsnej wersji pierogów wigilijnych, tj. pierogów z mięsem i kapustą kiszoną, w których grzyby zostały zastąpione albo uzupełnione mięsem.
Za każdym razem, gdy będzie was nurtować pytanie, jak zrobić pierogi z mięsem, sięgnijcie po porady i wskazówki Kuchni Lidla. Tutaj znajdziecie nie tylko przepis na pierogi z mięsem i kapustą, ale również wiele innych ciekawych inspiracji pierogowych.
Z czym jeść pierogi z mięsem?
Pierogi z mięsem wymagają oczywiście odpowiedniej okrasy, najlepiej w postaci sosu. Jaki sos do pierogów z mięsem jest więc najlepszy? Dodatki należy dobrać pod kątem przepisu. Jeśli decydujecie się na farsz z mięsem wieprzowym lub drobiowym, to sos czosnkowy, ziołowy albo śmietanowy będzie jak najbardziej na miejscu. Z kolei w przypadku pierogów z akcentem kuchni azjatyckiej najlepiej sprawdzi się sos sojowy lub pomidorowy. Uniwersalnym rozwiązaniem okaże się natomiast sos grzybowy. A jeśli nadal macie dylemat, z czym zjeść pierogi z mięsem, to koniecznie zajrzyjcie do Kuchni Lidla, która podsunie wam mnóstwo pomysłów!