Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY PIEROŻKI
Pierożki gyoza smarujemy olejem sezamowym, oprószamy sezamem i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony.
KROK 2: DUSIMY SZPINAK
Czosnek smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 20 sekund, dodajemy szpinak i cały czas mieszając, czekamy, aż straci na objętości. Następnie całość doprawiamy sosem sojowym i podgrzewamy jeszcze przez ok. 3-4 minuty.
KROK 3: DOPRAWIAMY RYŻ
W misce łączymy ocet ryżowy, cukier i sól. Tak przygotowanym płynem doprawiamy jeszcze ciepły, ugotowany ryż. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 4: KOMPONUJEMY BOWL
Marchewkę, paprykę i ogórka kroimy w słupki. W miskach układamy według uznania: duszony szpinak, kimchi, marchewkę, ryż, kiszoną rzodkiew, ogórka, paprykę, orzeszki wasabi i pierożki gyoza. Gotowe bowle polewamy sosem sweet chili i posypujemy kolendrą.
WSKAZÓWKA! Sos można też podać w miseczce obok bowla i zanurzać w nim składniki według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!
Bowl z ryżem, łososiem i dressingiem limonkowym
Przygotuj sobie domowy bowl i zasmakuj w pysznym połączeniu ryżu, łososia, awokado i limonkowego dressingu. To jest pyszne!
Bowl z halloumi i komosą ryżową
Sycący i kolorowy bowl z komosą ryżową, pysznym serem halloumi i słodkim dodatkiem batata oraz aromatycznym dressingiem. Idealny na pożywne śniadanie lub lunch.
Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
Nie ma to jak dobry bowl! Z kaszą orkiszową, tofu i warzywami będzie smakować naprawdę wyśmienicie! To idealne, nieskomplikowane danie, które sprawdzi się na obiad lub kolację.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa z mango z imbirem i limonką
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Ciasto z orzechami pekan
- Sałatka z makaronu sojowego podawana z ostrymi klopsikami z mięsa mielonego
- Zielone warzywa smażone z tofu
- Caponata – przepis
- Bowl z kaszą orkiszową, warzywami i tofu
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Szybki stir fry z krewetkami
- Ciasteczka pistacjowe z białą czekoladą
- Makaron udon z kurczakiem hoisin
- Koncentrat bulionu warzywnego
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Makaron ryżowy z krewetkami
- Sernik matcha na zimno
- Tarta z morelami i kremem lawendowym
- Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
- Pizza śniadaniowa na słodko
- Sałatka z grillowanych owoców
- Calzone
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Bowl w stylu azjatyckim z pierożkami gyoza
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Tatar z łososia wędzonego z ziołową sałatką ogórkową
- Sałatka z pęczaku i tuńczyka
- Jadalne prezenty: Jabłka w karmelu
- Sałatka z melona i komosy ryżowej
- Schab ze szpinakiem i serem gorgonzola
- Kaczka pieczona w sosie z imbiru i kwasu chlebowego, ze smażoną młodą cebulką i prażonymi śliwkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)