
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej:
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PODSMAŻAMY PIEROŻKI
Pierożki gyoza smarujemy olejem sezamowym, oprószamy sezamem i smażymy przez ok. 1 minutę z każdej strony.
KROK 2: DUSIMY SZPINAK
Czosnek smażymy na rozgrzanym oleju przez ok. 20 sekund, dodajemy szpinak i cały czas mieszając, czekamy, aż straci na objętości. Następnie całość doprawiamy sosem sojowym i podgrzewamy jeszcze przez ok. 3-4 minuty.
KROK 3: DOPRAWIAMY RYŻ
W misce łączymy ocet ryżowy, cukier i sól. Tak przygotowanym płynem doprawiamy jeszcze ciepły, ugotowany ryż. Całość dokładnie mieszamy.
KROK 4: KOMPONUJEMY BOWL
Marchewkę, paprykę i ogórka kroimy w słupki. W miskach układamy według uznania: duszony szpinak, kimchi, marchewkę, ryż, kiszoną rzodkiew, ogórka, paprykę, orzeszki wasabi i pierożki gyoza. Gotowe bowle polewamy sosem sweet chili i posypujemy kolendrą.
WSKAZÓWKA! Sos można też podać w miseczce obok bowla i zanurzać w nim składniki według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Corn dog
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Spaghetti carbonara
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Kotlet pożarski – przepis
- Mus truskawkowy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
- Pulpety w sosie koperkowym
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Deser z chia
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
218 dni temu
pychotka
odpowiedz