
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- obieraczkę do warzyw
- głęboką patelnię
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
Różyczki brokułu ugotuj wraz z groszkiem do momentu uzyskania miękkości.
Krok 1: GOTUJEMY KASZĘ ORKISZOWĄ
Kaszę orkiszową gotujemy w wodzie przez 15 minut do momentu uzyskania miękkości. Odcedzamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2: SMAŻYMY TOFU
Tofu odsączamy z wody i kroimy w paski o grubości ok. 1,5 cm. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy. Układamy tofu i podsmażamy po 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na talerz.
Krok 3: PRZYGOTOWUJEMY PAPRYKĘ I MARCHEW
Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w słupki, a następnie w niewielką kostkę. Marchew obieramy i również kroimy w niewielką kostkę. Na patelnię wlewamy wodę. Dodajemy marchewkę i paprykę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu odparowania wody.
Krok 4: DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI
Na patelnię dodajemy brokuł, groszek oraz ugotowaną kaszę. Dodajemy 1 łyżeczkę oliwy i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy na patelni przez ok. 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5: PODAJEMY KASZĘ
Kaszę z warzywami przekładamy do misek. Na wierzchu układamy kawałki tofu. Podajemy ciepłe.
Zobacz podobne
przepisy
Śniadaniowy bowl z grejpfrutem
Napój migdałowy i płatki owsiane to podstawa pożywnego bowla Darii. Dodaj do niego owoce i orzechy, by zacząć dzień pełnowartościowym posiłkiem!

Śniadaniowy bowl z kaszą
Kinga Paruzel zdradza swój przepis na udane śniadanie - kasza, pieczone warzywa, jajka i olej z awokado! Wypróbuj!

Wegański green bowl
Miska wypełniona warzywami to świetny pomysł na to, by uzupełnić swoją dietę o cenne składniki. Wypróbuj przepis Karola i wgryź się w pożywny posiłek, który przygotujesz w niecałe pół godziny!

Humus bowl i koktajl owocowo-warzywny
Przygotuj domowy humus i skomponuj pożywny, wegański humus bowl według przepisu Karola! Ze szklanką koktajlu owocowo-warzywnego będzie smakował każdemu.

Zobacz przepisy
na święta
- Babka orzechowa z polewą rumową
- Babeczki marmurkowe z czekoladą
- Drożdżowe zajączki wielkanocne
- Czekoladowe jajko z niespodzianką
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Wegańska chałka
- Marmolada z pomarańczy
- Sernik na zimno z malinami
- Biała kiełbasa z kapustą kiszoną
- Serniczki na owsianym spodzie
- Zupa buraczkowa
- Sałatka jarzynowa z purée jabłkowym i majonezem
- Serniczkowe zajączki
- Ciastka pisanki
- Marmolada cytrynowa z imbirem
- Terrina z łososia z serem feta
- Odwrócona tarta z kiełbasą
- Aromatyczna babka z suszonymi owocami
- Tarta Cytrynowa
- Wegański łosoś z papryki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
908 dni temu
A gdzie wartości odżywcze tego dania ???
odpowiedz
907 dni temu
Sukcesywnie pracujemy nad tym, aby tabele wartości odżywczych pojawiły się we wszystkich przepisach na naszej stronie. Niestety w tym przepisie jeszcze ich nie ma. Jeśli zależy Ci na przygotowaniu dania, w którym są podane wartości odżywcze, zachęcamy do zapoznania się z tym https://kuchnialidla.pl/salatka-z-kasza-i-ziarnami lub tym przepisem https://kuchnialidla.pl/salatka-na-grilla-z-ciecierzyca-i-weganskim-sosem-bbq.
910 dni temu
Na liście składników brakuje papryki, która pojawia się znienacka w przepisie. W samym przepisie brakuje informacji co z marchewka bo zakładam ze nie dusimy jej w całości. Poza tym przepis wydaje się fajny ;-)
odpowiedz
910 dni temu
Bardzo dziękujemy za czujność, faktycznie uciekły nam te dwie rzeczy. Przepis został już poprawiony, także życzymy udanego gotowania! :)